RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Minune: Iaşul va avea reprezentant la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro

Trăgătorul de tir Alin Moldoveanu, înmatriculat la clubul ieşean Omega-Tehnotondar şi la Dinamo Bucureşti, a primit un green card din partea Federației Internaționale de Tir și a Comitetului Internaţional Olimpic. 

Ca urmare Moldoveanu va participa la JO deşi ratase anterior concursurile de calificare. “Minunea” este explicată prin statutul românului de campion olimpic en-titre dar şi datorită tradiției olimpice a României. JO de la Rio se vor desfășura în perioada 5 – 21 august 2016.

“Am plâns de bucurie”, spune milionarul ieşean care-l finanţează

  

Vestea că Alin Moldoveanu va participa totuşi la Olimpiadă l-a entuziasmat pe sponsorul său ieşean, Maricel Popa. Acesta din urmă a uitat de campania electorală (candidează din partea PSD pentru un post de consilier judeţean şi se spune că e favorit să devină preşedintele CJ dacă partidul său va câştiga alegerile de pe 5 iunie). Popa susţine acum că prioritatea sa nr 1 este ca Alin Moldoveanu să fie în formă maximă la Rio şi să poarte drapelul naţional la festivitatea de deschidere a jocurilor. “Este o onoare uriaşă să porţi drapelul ţării la un astfel de veniment. Oricum, însuşi faptul că Alin e singurul sportiv legitimat la Iaşi care participă la Olimpiadă mă bucură nespus. Vă rog să mă credeţi că am plâns când am aflat că a primit green-card-ul”, a declarat Maricel Popa.

Scump tare la Olimpiadă

Ieşeanii care se gândesc să participe la Jocurile Olimpice sau măcar la proba de tir trebuie să aibă “punga groasă”. “E aproape 5000 euro costul pentru o singură persoană. 3000 de euro este numai avionul dus-întors, cazare este îngrozitor de scumpă în acea perioadă, mâncarea, accesul la sălile de concurs, toate duc spre 5000 de euro costul total de persoană. Dar merită aceşti bani. Alin Moldoveanu are şanse bune să îşi păstreze medalia de aur câştigată la Londra aşa că merită din plin efortul financiar”, a pretins Maricel Popa.

După JO de la Londra 2012 Alin Moldoveanu a fost nr 1 mondial timp de 2 ani. Din 2015 a coborât însă în clasament, a ratat şi concursurile de calificare la JO dar din moment ce a ajuns o nouă minune este posibilă.

 

Sursa: topiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Moș Nicolae așteptat de copii în fiecare an! În această seară, cei mici își pregătesc ghetuțele și le lasă lângă ușă sau la geam

Redacția

Luna face spectacol diseară, de la ora 22:25. A doua eclipsă de anul acesta

Redacția

Tinerii din Pașcani fac curățenie în Parcul Municipal: “Prin noi, cei mici, să-i educăm pe cei mari”!

Teona Gherasim
Încarcă...