NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Ministrul Petrolului din Iran i-a îndemnat pe cetățeni să se îmbrace mai bine pentru a consuma mai puţin gaz cu încălzirea

Ministrul Petrolului din Iran a făcut apel la populaţie să se îmbrace mai bine pentru a reduce consumul de gaz, care a atins sâmbătă un nivel record, a relatat duminică agenţia oficială a ministerului, Shana, potrivit AFP.

″În ultimele 24 de ore, consumul de gaz a atins un nivel istoric de 692 de milioane de metri cubi, în sectoarele domestic, comercial şi al industriei uşoare”, a declarat ministrul Javad Owji.

“Prin urmare, le cerem oamenilor să diminueze consumul purtând haine groase şi să oprească aparatele de încălzire când pleacă de acasă şi de la birou”, a mai spus acesta.

“Până când, cu ajutorul lui Dumnezeu şi datorită eforturilor angajaţilor din industria petrolieră, reţeaua de gaz va fi stabilă, este singurul mijloc de a putea petrece următoarele zece zile fără probleme”, a precizat el.

Advertisements
  

Precedentul record de consum de gaz, de 748 de milioane de metri cubi, a fost atins la 22 noiembrie 2021.

Advertisements

Iranul este pe locul al doilea în lume în privinţa rezervelor de gaz, după Rusia, şi pe poziţia a patra la rezervele mondiale de petrol. Gazul este aproape gratuit în Iran, deoarece este în ma

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Roberto Saviano, scriitorul antimafia care trăiește sub escortă, judecat pentru insultarea premierului Italiei

Redacția

Rusia scoate armele nucleare! SUA au fost notificate oficial

Redacția

Șapte persoane care l-au îngrijit pe Maradona înainte de moarte, puse sub acuzare pentru „omucidere prin imprudență”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site