RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Metoda simplă care te scapă de contaminarea cu E. coli din salata verde

Legumele cu frunze verzi sunt surse importante de fibre alimentare și nutrienți, dar pot ascunde agenți patogeni dăunători. În special, salata verde a fost adesea implicată în focare de toxiinfecții alimentare pe teritoriul SUA.

Un nou studiu al Universității Illinois Urbana-Champaign, SUA examinează factorii care afectează contaminarea cu E. coli pe tipologii de frunze verzi diferite – salata verde, spanacul, varza kale și varza creață.

„Vedem multe focare de infecție la salată, dar nu atât de multe la kale și alte legume Brassica. Am vrut să aflăm mai multe despre susceptibilitatea diferitelor legume cu frunze verzi”, a declarat autorul principal Mengyi Dong, în prezent cercetător asociat postdoctoral la Universitatea Duke.

Dong a efectuat cercetarea în calitate de student doctorand în cadrul Departamentului de Știință Alimentară și Nutriție Umană (FSHN), parte a Colegiului de Științe Agricole, de Consum și de Mediu (ACES) de la U. of I.

  

Surse importante de fibre alimentare și nutrienți

Cercetătorii au infectat frunze întregi de la fiecare dintre cele cinci legume cu E. coli O157:H7 și au observat ce s-a întâmplat după ce au fost depozitate la 4° C,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Corectarea codurilor penale, tot la mâna CCR

Redacția

Un fost ministru scapă de procesul în care era acuzat că a luat peste 2 milioane de euro mită / Faptele lui Gabriel Sandu din dosarul Microsoft s-au prescris

Redacția

Alin Tişe a anunţat că îl susţine pe Florin Cîţu pentru şefia PNL: „Am ales moţiunea viitorului!”

Redacția
Încarcă...