RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Mesajul unui grup de cetățeni din Gâștești adresat autorităților locale: “În campania electorală aruncă momeala, apoi nu mai fac nimic”

Un grup de 37 de oameni au expus edililor locali o listă cu câteva dintre cele mai importante probleme ale suburbiei în care locuiesc.  Cel care a întocmit-o se numeşte Gheorghe Palade, iar motivul este legat de nepăsarea autorităţilor locale cu privire la soarta cetăţenilor din suburbii.

 

  

Supărat pentru că nu este băgat în seamă, bărbatul a decis să arate celor de la Primărie care sunt urgenţele la Gâşteşti. A început prin a sublinia problemele care îl afectează în mod direct, şi la care nu s-au găsit nicio rezolvare, în ciuda eforturilor sale.

Omul se plânge că nu se poate ocupa de o bucată de pământ pe care ar vrea să o cumpere de la o rudă în vârstă. Pământul este chiar lângă curtea sa, însă nu are titlu de proprietate şi stă în paragină de ani de zile.

“Este o problemă cu legea fondul funciar, pentru că nu s-a pus titlul de proprietate în mişcare, pentru ca omul să poată face vânzare cumpărare. Dacă avea titlu de proprietate, îl vindea şi îl puteam cumpăra să fac şi eu ceva aici. Am o fată care stă aici şi mi.a spus să-i fac un act de vânzare pentru ca atunci când n-o să mai fiu, să nu fie probleme.  Trece lumea pe aici şi poate spune că suntem nişte puturoşi, dar nu e adevărat. Noi vrem să facem dar nu avem cum. I-am spus vicelui şi a spus că trebuie să le facem noi. Eu la mine mi-am făcut, dar nu pot să îl fac şi pe al vecinului. Nici nu mă mai duc la el.  Vecinul abia a cumpărat terenul, s-a adunat gunoiul, e focar de infecţie. Trebuie să mă înscriu şi eu într-un partid să fiu de parte lor. Eu sunt apolitic, ei nu trebuie să ţină cont de asta”, a declarat Gheorghe Palade.

Mai mult, conform spuselor lui, a devenit locul de refugiu al tinerilor certaţi cu legea, care petrec noaptea în zonă. Omul se teme pentru siguranţa lui şi a familiei sale, cu atât mai mult, cu cât terenul nu este luminat. “Au pus neonul de pe stâlp în poziţie verticală, şi noaptea luminează peretele şi tabla de pe Căminul Cultural. Vreau să bată o rază de lumină, să văd şi eu ce se întâmplă în curte. S-au stricat toate..băncile, scena, din curtea căminului. Este închis, nu se fac nunţi, petreceri, nimic.  Nici măcar un gard care să despartă, să nu mai treacă băieţii certaţi cu legea. Într-un an m-am trezit cu Poliţia la uşă, mi-au trecut pe sub geam. Căutau nişte băieţi care au trecut prin curtea mea, au sărit gardul. E zonă de refugiu aici. Nimeni nu mă bagă în seamă. Nu avem lumină, nu avem gard, nimic. Se poate întâmpla orice“,  a mai spus omul.

O altă problemă semnalată autorităţilor locale vizează şanţurile înfundate de gunoaie, motiv pentru care, pe timp de ploaie, apa vine de pe străzile în amonte şi traversează. “Le-am spus să vină să rezolve situaţia. E urgent. Şanţurile sunt înfundate, iar apa care vine de pe coastă, ajunge direct în stradă şi apoi în râpă. Se surpă malul, se rupe din asfalt. Să vină la faţa locului, să vadă şi să ia măsuri. Ne bagă în seamă doar în campania electorală.  Gazul e tras, dar nu au făcut instalaţia corect şi s-a oprit la şcoală. În satul ăsta nu avem nimic. Noi suntem de izbelişte”, a adăugat acesta.

Pentru a se convinge că situaţiile semnalate sunt reale, Gheorghe Palade îi propune primarului Pantazi să organizeze o şedinţă lunară, la Gâşteşti, în care să afle ce vor oamenii. El mai spune că nici de străzi nu se îngrijeşte nimeni, dând exemplu un drum des circulat, care duce la asfalt, dar care numai vara poate fi parcurs, când pământul e uscat.

Omul trage nădejde că se vor mai face câteva schimbări în campania electorală ce se apropie. În rest, spune că, nici el, nici consătenii, nu mai au încredere în nimeni din conducerea oraşului. “I-am cerut primarului să vină măcar o dată pe lună, la Gâşteşti, să facă o şedinţă. Să vorbească cu oamenii, să-i întrebe ce vor. El spune că oamenii sunt gălăgioşi, şi are dreptate. Oamenii nu au răbdare. Am semnalat problema cu pietrişul, dar nimeni nu m-a băgat în seamă. E drum la asfalt, ar putea să pună nişte saci de nisip după ce nivelează , acolo e râpă şi trebuie să facă drum până la cetăţenii ăia că ei înconjoară satul când e mizerie. Sa vină cu un buldozer să facă drumul ăsta. Mai trag speranţa în campania asta electorală, dar în rest eu nu mai am încredere în ei, nici eu nici oamenii din sat. Ei în campanie aruncă momeala şi apoi nu mai fac nimic”, ne-a declarat Palade Gheorghe.

Lista cu toate nevoile suburbiei, văzute prin ochii oamenilor, i-a fost înmânată primarului Dumitru Pantazi. “Solictările domnului Palade au fost notate de primarul Municipiului Paşcani care va încerca prinderea acestora pe lista de investiţii pentru anul 2016″, a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Ultima ordonanță militară emisă obligă Primăria să salubrizeze și dezinfecteze subsolurile de bloc! Proiect similar depus de PNL a fost considerat nelegal de șefii municipalității!

Răzvan Grecu

Consilierul local Marius Pintilie dorește ca serviciul de apă-canal să fie preluat de RAGCL. Un proiect în acest sens a fost depus la registratura Consiliului Local!

Răzvan Grecu

Proteste la Primărie. Pășcăneni nemulțumiți de o decizie a primarului Pantazi (FOTO)

Marius Parteni
Încarcă...