NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Medii de admitere la liceele din Iași mult mai mici decât cele de anul trecut

Cea mai mare medie minimă de admitere s-a înregistrat la Colegiul Naţional: 9,27. În urma afişării rezultatelor la admiterea la liceu, după repartizarea computerizată, care a avut loc în cursul zilei de ieri, ultimele medii de admitere de anul acesta au fost mult mai mici decât cele de anul trecut.

 

Repartiția elevilor, în ordine alfabtică, poate fi citită AICI

  

La Colegiul Naţional, anul acesta, ultimul elev admis la profilul Mate-info are media 9,64, faţă de 9,76, cât a fost anul trecut. La Ştiinţe ale Naturii, ultima medie anul acesta este 9,57, faţă de 9,69, cât a fost anul trecut, iar la Filologie, ultima medie este 9,27, faţă de 9,47, cât a fost acum un an.

La Colegiul „Emil Racoviţă“, ultima medie la Mate-info anul acesta este 9,58, faţă de 9,61, cât a fost în 2015; la Ştiinţe ale Naturii, ultima medie este 9,34, faţă de 9,55, cât a fost acum un an; iar la Filologie, ultima medie de anul acesta este 8,92, faţă de 9,41, cât a fost anul trecut.

Şi la Colegiul „Costache Negruzzi“ s-a intrat cu medii mai mici. La Mate-info, ultima medie este9,34, (9,62 anul trecut), la Ştiinţe ale Naturii, ultima medie de anul acesta este 9,30 (9,61 anul trecut), iar la Filologie, ultimul elev admis are media 9,03, faţă de 9,43, cât a avut ultimul admis anul trecut.

Urmează Liceul de Informatică „Gr. Moisil“, unde ultima medie de admitere la cele şase clase de Mate-info este 9,02, faţă de 9,24, cât a fost anul trecut.

La Colegiul „Mihai Eminescu“, ultima medie la Mate-info intensiv engleză este 9,37 (9,33 anul trecut), la Ştiinţe ale Naturii este 9,14 (9,47 anul trecut), la Filologie este 8,81 (9,26 anul trecut), la Mate-info intensiv franceză este 8,11, iar la Filologie intensiv franceză, ultima medie de admitere anul acesta este 8,11.

La Liceele „D. Cantemir“, „Garabet Ibrăileanu“ şi „V. Alecsandri“ nu există nicio ultimă medie care să treacă de 9.

La „Ibrăileanu“, ultima medie la Mate-info este 8,89, la Ştiinţe 8,53, la Știinţe Sociale 8,53, iar laFilologie 8,27.

La „Alecsandri“, ultima medie la Mate-info este 8,78, la Filologie 8,64, iar la Ştiinţe 8,82.

La „Cantemir“, ultimul admis la Mate-info are media 8,72, la Ştiinţe ale Naturii 8,52, la Ştiinţe Sociale 8,26, iar la Filologie 8,17.

De menţionat că şi la cel mai bun liceu din Paşcani, Colegiul „M. Sadoveanu“, s-a intrat cu medii mult mai mici decât în anii trecuţi. Ultimul admis la Mate-info are media 8,37, la Ştiinţe ale Naturii, ultimul elev are 7,67, la Ştiinţe Sociale – 7,27, iar la Filologie – 7,04.

„La o primă evaluare, rezultatele admiterii în clasa a IX-a reconfirmă opţiunile elevilor, în ordine ierarhică a mediilor ultime de intrare, pentru liceele performante, de tradiţie, din judeţul Iaşi – Colegiile Naţional, Negruzzi şi Racoviţă – la care se adaugă şi Colegiul Eminescu şi Liceul de Informatică. Mediile de intrare sunt semnificativ mai mici decât anul trecut, în contextul unor subiecte mai dificile, dar se păstrează aceleaşi tendinţe în opţiunile elevilor, determinate de rezultatele şi anvergură unor şcoli în care calitatea educaţiei, implicarea profesorilor, competenţa lor, valoarea proiectelor educaţionale sunt certitudini constante“, a declaratCamelia Gavrilă, Inspector Şcolar General, ISJ Iaşi.

A doua etapă de repartizare pentru elevii care au rămas pe dinafară din cauză că n-au completat suficiente opţiuni, ori pentru cei care nu s-au înscris în prima etapă va avea loc pe 28 iulie.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Advertisements

Related posts

Se asteapta VALIDAREA oficiala a concursurilor pentru sefia scolilor si directorilor din judetul Iasi

Redacția

Secțiie de fotbal și rugby de la CSS Pașcani, se vor întoarce sub coordonarea Colegiului ”Unirea”

Marius Parteni

Curs festiv de absolvire a clasei a VIII a la Școala Tătăruși

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site