NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Medic endocrinolog la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani

Spitalul Municipal de Urgență Pașcani va avea un medic endocrinolog. Până acum pacienții erau îndrumați către spitalele din Iași.  Acesta va avea cabinet în Policlinica Veche de pe Șoseaua Ștefan cel Mare. Medicul endocrinolog Alina Lupu este din Iași, iar de pe 1 noiembrie va consulta pășcănenii cu afecțiuni ale glandelor endocrine.

 

 „Această specialitate ne-a fost aprobată în structură prin ordinul ministrului. De pe 1 noiembrie pășcănenii pot găsi un medic tânăr care le va face consultul pentru patologie endocrină, dr.Alina Lupu, care va veni deocamdată două zile pe săptămână și în funcție de adresabilitate va lucra mai mult, contractul este cu jumătate de normă. Este un câștig foarte mare pentru comunitate, pentru că în Pașcani și zonele arondate există  multă patologie endocrină. Este o realizare foarte importantă, am adus un cadru tânăr cu pregătire superioară, și în funcție de adresabilitate facem demersuri să fie dotat și laboratorul cu aparatură necesară dozărilor hormonale”, a declarat dr.Diana Acsinte, director medical Spitalul Municipal de Urgență Pașcani.

  

 Ca şi la celelalte specialităţi, pacienţii trebuie să se prezinte cu trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist şi cu dovada calităţii de asigurat. Cei care nu au asigurare medicală, vor plăti costul consultației.  Medicii specialişti endocrinologi se ocupă cu depistarea, diagnosticarea şi tratarea bolilor glandelor endocrine, dar şi de recuperarea medicală a pacienţilor care suferă de afecţiuni tiroidiene, hipofizare, adrenale, gonadale sau tulburări ale metabolismului fosfo-calcic.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cursuri gratuite de calificare pentru șomeri la ALOFM Pașcani

Oana Cordoneanu

Locuri de muncă disponibile în Pașcani (DOC)

Oana Cordoneanu

Cum rămâne cu promisiunea ApaVital din 2015? Unde sunt cititorii și facturile individuale?

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site