RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Maxim 100 de pășcăneni vor primi subvenții de la Primărie pentru a-și monta o centrală termică! Până acum doar 400 de familii din 2200 au reușit să facă acest lucru!

Vine iarna, iar Pașcaniul este la un pas de o criză socială din cauza faptului că RAGCL a intrat în insolvență și nu mai asigură furnizarea agentului termic la cele 2200 de apartamente ce erau racordate la sistemul centralizat de termoficare la începutul aceste primăveri.

 

Pășcănenii și-au pus speranța într-un ajutor din partea Primăriei. Montarea unei centrale presupune cu tot cu proiectul de gaz circa 6.000 de lei, însă primarul Dumitru Pantazi a anunțat că va aloca câte 3.000 de lei de familie în urma unor anchete sociale. Mai mult, edilul a zis că pentru aceste subvenții se gândește la un buget de 2-300.000 de lei, sumă de care ar putea beneficia maxim 100 de familii.

  

„Vom veni în Consiliu Local cu un proiect de hotărâre să intervenim punctual acolo unde nu au niciun venit cetățenii și sunt în imposibilitatea de ași pune centrale termice, să venim cu un ajutor de urgență. Ajutoarele vor fi acordate în baza unei anchete sociale. Iarna trecută sub 100 de cetățeni au beneficiat de ajutoare de încălzire. Facem o evaluare să vedem cât îi costă să monteze o centrală: 5,6,7 mii de lei și în funcție de aceasta să venim și noi cu un ajutor raportat la resursele noastre financiare.  Cel puțin 3.000 de lei vom aloca pentru fiecare solicitant, plafonul total fiind de 2,3 miliarde de lei vechi”, a explicat primarul Dumitru Pantazi.

În prezent, pentru a primi un ajutor de încălzire, solicitanții trebuie să nu aibă un venit pe membru de familie mai mare de 750 de lei.

Menționăm că în conformitate cu informații obținute de la reprezentanții societăților ce montează centrale termice în Pașcani, până acum din cei 2.200 de foști abonați ai RAGCL, doar aproximativ 400 de familii au reușit să-și monteze o centrală termică.

Related posts

Statul român oferă teren GRATUIT tinerilor care vor să-și construiască o casă

Redacția

Pompierii voluntari din Lespezi concurează la Iași, pentru titlul de campioni naționali în situații de urgență

Ema Roman

Cele mai frecvente boli care se agravează vara

Redacția
Încarcă...