RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Opt din zece români au ales călătoriile cu maşina în concediu

Românilor le plac vacanţele, iar cea de vară rămâne cel mai important concediu al anului: 75% dintre participanţii la studiu realizat de Petrom au profitat de vacanţa de vară, anul acesta.

La cercetare au participat 426 de respondenţi, femei şi bărbaţi cu vârste între 18 şi 65 de ani, cu un istoric de  cel puţin o alimentare cu carburanţi în ultima lună.

  

  Vacanţele de vară au fost urmate de ieşirile de weekend (la ţară, la grătar etc.): 6 din 10 români au avut în ultimul an cel puţin o vacanţă de weekend. 25% dintre românii participanţi la studiu au mers în vacanţă şi cu ocazia Paştelui, iar 18% au profitat şi de zilele libere de 1 Mai ca să plece în concediu. 26% dintre români intenţionează să plece în concediu şi cu ocazia sărbătorilor de Crăciun, iar 23% dintre cei chestionaţi au declarat că vor profita în acest sens şi de zilele libere de Anul Nou.  

Majoritatea românilor participanţi la studiu (70%) şi-au petrecut vacanţa de vară în ţară, iar şi mai mulţi (97%) au călătorit tot în ţară cu ocazia vacanţelor de weekend.    94.5% au ales destinaţii locale şi pentru vacanţa de Paşte, iar 91% dintre români şi-au petrecut vacanţa de 1 Mai tot în ţară. Majoritatea românilor chestionaţi (86.6%) îşi vor petrece vacanţa de Crăciun în România, iar 71% dintre cei chestionaţi au ales destinaţii din ţara noastră pentru vacanţa de Anul Nou. 

  Judeţele Constanţa şi Braşov sunt primele două destinaţii preferate de români pentru călătoriile lor interne, după numărul de înnoptări, arată şi datele Institutului Naţional de Statistică, de la începutul anului până în 30 iunie 2018. 972.125 de români s-au cazat în destinaţii din judeţul Braşov, iar 810.849 de români au înnoptat în destinaţii de pe raza judeţului Constanţa.  

Articol integral pe www.adevarul.ro

Related posts

De Ziua Națională, de vorbă cu veteranul de război Constantin Iosub:”Românii să lupte cu greutăţile”!!!

Marius Parteni

Cupoanele pentru ajutoarele de la UE vor fi returnate către Ministerul Muncii pentru că unele au fost distribuite greșit. La Pașcani se vor face anchete sociale

Teona Gherasim

Mesaj de condoleanţe pentru familia îndurerată a lui Neculai Răţoi

Ema Roman
Încarcă...