NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Maşinile cu grave probleme tehnice, blocate de RAR printr-o aplicaţie informatică

Atenţie, şoferi! Un nou program implementat la nivelul Registrului Auto Român (RAR) permite o viteză mai mare de scoatere din trafic a maşinilor cu probleme tehnice grave.

 

Aşadar, ieşenii nu vor mai putea să iasă în trafic dacă s-au constatat probleme tehnice la autoturismele lor. „Registrul Auto Român a implementat un program prin care poate bloca, în timp real, utilizarea în trafic a autovehiculelor cu probleme tehnice grave, care ar putea pune în pericol siguranţa participanţilor la trafic. Regia a dat undă verde acestei aplicaţii informatice, care priveşte activitatea de control în trafic“, a declarat Iza Tache-Gherheş, reprezentant în relaţii cu publicul în cadrul RAR.

Demersul face parte din strategia de dezvoltare a Registrului RAR şi de adaptare la cele mai noi standarde europene. Această aplicaţie online permite înregistrarea instantanee în baza de date RAR a raportului de control tehnic în trafic, precum şi tipărirea acestuia la momentul controlului prin utilizarea imprimantelor cu care au fost dotate laboratoare destinate acestei activităţi. „Se pot realiza pe loc căutări în bazele de date ale RAR, astfel încât, pentru fiecare vehicul supus controlului să fie disponibile, în orice moment, toate informaţiile concludente cu privire la caracteristicile tehnice menţionate în Cartea de identitate, cu privire la inspecţiile tehnice periodice efectuate, dar şi la precedentele controale tehnice în trafic la care a fost supus. Atunci când se impune, conform legislaţiei, vehiculele vor fi blocate automat în bazele de date ale RAR, până la remedierea defecţiunilor şi a neconformităţilor constatate şi înregistrate corespunzător“, a completat reprezentantul RAR. Totodată, vor fi înregistrate în timp real toate măsurile rezultate în urma controlului respectiv: reţinerea certificatului de înmatriculare, reţinerea permisului de conducere, imobilizarea autovehiculului şi anularea ITP.

sursa flacara iasului

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Instituțiile publice, luate cu asalt. Cozi încă de la prima oră la Casele de Pensii și la ghișeele de taxe și impozite

Redacția

Focar de coronavirus la Spitalul de Arşi din Capitală. Nu mai puţin de 28 de medici, în izolare

Redacția

Alerta ANPC! Măști cu probleme pe piața din România. Modelele aflate pe lista produselor periculoase

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site