NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Mascaţii DIICOT i-au săltat din Iaşi pe cei din „Academia infractorilor români“

Una dintre cele mai ample acţiuni derulate de către DIICOT a vizat şi persoane din municipiul Iaşi. Procurorii care au destructurat „Academia infractorilor români“ au efectuat, în cursul dimineţii de ieri, mai multe percheziţii şi în oraşul nostru, fiind vizate locuinţe ale unor persoane din Dancu.

Ulterior descinderilor, mai mulţi ieşeni au fost conduşi la Bucureşti unde au fost audiaţi de procurorii de crimă organizată.

Potrivit DIICOT, reţeaua de hoţi era condusă din spatele gratiilor de nemţeanul Adrian Botez, zis „Ţâţă“, un cunoscut interlop din Piatra Neamţ, arestat după ce a încercat să ucidă un rival din oraş, Dumitru Mironescu. Ţâţă ar fi strâns în jurul său în jur de 100 de persoane, unele dintre acestea având rolul de a instrui şi antrena hoţii înainte de a comite furturile.

  

„Această grupare şi-a cristalizat modul de acţiune şi organizare, ajungând chiar la «codificarea» scrisă a regulilor grupării criminale, denumită «ACADEMIA INFRACTORILOR ROMÂNI» cu prescurtarea A.I.R., într-un aşa-numit «REGULAMENT al ACADEMIEI INFRACTORILOR ROMÂNIA» care era prezentat fiecărui nou recrut. Recruţii urmau un antrenament fizic şi psihic, întocmindu-li-se un dosar, care cuprindea: nume, prenume, date despre familia recrutului, cazier, copie a cărţii de identitate, înălţime, greutate, date medicale, fotografie, amprente şi fire de păr pentru ADN“, au precizat anchetatorii.

Aceştia au mai arătat că, după ce pregătirea era finalizată, hoţii erau transportaţi în ţări din Europa unde au jefuit mai multe magazine de bijuterii. Prejudiciul total estimat de autorităţile române, care au lucrat alături de omologi din Europa, la 10 milioane de euro. Percheziţii au mai fost şi în judeţele Neamţ, Bacău şi Vrancea. Ancheta DIICOT din acest caz a costat nu mai puţin de 300.000 de euro.

sursa ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Accident rutier cu o persoană încarcerată pe DN 15C, între localitățile Tg. Neamț și Oglinzi

Redacția

Bărbat din Ruginoasa judecat pentru că a vrut să-și omoare un amic

Redacția

REPUBLICA HÂRLĂU: toți șefii importanți ai urbei, cercetați penal pentru fapte de corupție

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site