RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Marele premiu la loteria fiscală se reduce văzând cu ochii: Banii ajung doar de cateva beri!

Numărul persoanelor care depun bonuri fiscale câştigătoare se dublează de la o zi la alta. Numai în Iaşi erau ieri în jurul prânzului 387 de pretendenţi. Valoarea câştigului coboară spre 100 de lei.

 

  

Câştigul la loteria fiscală scade în continuare vertiginos. Faţă de situaţia din urmă cu două zile, numărul persoanelor care s-au prezentat cu bonuri câştigătoare la Direcţia Generalâ Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) Iaşi s-a dublat. Astfel, potrivit datelor oficiale raportate de instituţie ieri, la ora 12, s-au prezentat la nivel de regiune 1.433 de posesori de bonuri câştigătoare. În primele două zile de după extragere, la Direcţia Generală Iaşi se prezentaseră 709 persoane, iar la nivel naţional numărul pretendenţilor era de 4.245. Dacă atunci valoarea unui câştig era estimată la 235 de lei, iar tendinţa actuală de dublare a numărului a norocoşilor se va respecta la nivel naţional, premiul va scădea până aproape de 100 lei.

Până pe data de 13 mai inclusiv, ultima când mai pot fi revendicate premiile, cel mai probabil, valoarea unui câştig va fi sinonimă cu un câteva beri consumate într-un cerc restrâns de prieteni la o terasă. În judeţul Iaşi, până ieri la ora prânzului, 387 de persoane s-au prezentat la sediul Administraţiei Judeţene de Finanţe Publice (AJFP) cu bonuri câştigătoare la Loteria bonurilor fiscale. Iaşul este „fruntaş” la nivel de regiune, fiind urmat îndeaproape de judeţul Bacău, unde au depus bonurile norocoase 353 de locuitori. Judeţele Suceava (249), Neamţ (233) şi Botoşani (160) urmează în raportarea transmisă de Direcţia Regională, iar „lanternă roşie” este Vasluiul, unde s-au prezentat 151 de persoane deţinătoare de bonuri cu valoarea cuprinsă între 6,00 lei şi 6,99 lei din data de 7 februarie.

Potrivit informaţiilor publicate pe surse de Evenimentul Zilei, până ieri la ora 10, numărul bonurilor potenţial câştigătoare la loterie, depuse la administraţiile financiare, ar fi depăşit 6.000. Fondul total de premii este de 1 milion de lei, care se va împărţi în mod egal la numărul total de bonuri câştigătoare şi validate de ANAF. Pentru extragere au fost luate în considerare bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie-28 martie 2015, cu valoarea totală a unui bon între 1 leu şi 999 lei inclusiv, cuprinzând taxa pe valoarea adăugată. Sunt valabile bonurile fiscale achitate cu cardul, cu bonuri de masă, precum şi cele eliberate de casele de schimb valutar sau de firme neplătitoare de TVA.

Premiile pot fi revendicate începând cu prima zi după extragere, până la data de 13 mai inclusiv, prin depunerea în original a bonului fiscal câştigător, alături de copia actului de identitate şi de o cerere, la orice administraţie fiscală din structura ANAF. Loteria va fi organizată lunar, în prima duminică după data de 15 a fiecărei luni, pentru luna anterioară, dar va putea fi organizată şi ocazional, de Sărbători. Pe deasupra, actualul ministru al Finanţelor, Eugen Teodorovici, a mai declarat presei centrale că ia in calcul şi organizarea altor tombole pentru a stimula anumite zone din economie, unde evaziunea fiscală este ridicată. „Eu mă gândesc să iniţiem chiar şi tombole, poate lunare, pe lângă cele care se vor organiza, pentru a stimula anumite zone din economie, acolo unde poate evaziunea fiscală este una ridicată. De exemplu, în sectorul legume-fructe”, a spus într-un interviu Teodorovici.

ziaruldeiasi.ro

Related posts

Apel umanitar! O tânără educatoare se luptă cu un cancer agresiv pe creier

Redacția

Elev pășcănean transportat în comă la Spitalul Municipal

Marius Parteni

Exodul muncitorilor români spre vestul Europei continuă chiar şi în pandemie

Redacția
Încarcă...