RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Marcel Boloș spune că merge mai departe cu e-TVA: Decontul îl trimitem în data de 20 în SPV / Nu a spus nimic despre informațiile pe care nu le are, precum TVA la încasare

Marcel Boloș, Foto: Inquam Photos / George Calin

Marcel Boloș, Foto: Inquam Photos / George Calin

Decontul pe care noi îl precompletăm şi îl trimitem până în data de 20 în Spaţiul Privat Virtual (SPV) are, pe lângă sumele completate în decont, şi raportul, respectiv toate informaţiile de unde rezultă sumele care se regăsesc în decontul precompletat, a declarat Marcel Boloș, ministrul Finanțelor, la Digi24, făcând referire la e-TVA (procedura din OUG 70/2024).

„Cu alte cuvinte, dacă în modulul e-FACTURA s-au introdus datele corect şi ai 100 de lei introdus în modul, trebuie ca în decont să ai aceeaşi sută de lei. Deci cei care au completat cu seriozitate şi au ţinut la acurateţea informaţiilor şi datelor din modul e-FACTURA în decontul de TVA nu ar trebui să aibă surprize”, a spus Marcel Boloș.

  

Potrivit acestuia, „toate aceste rapoarte care sunt aferente sumelor înscrise în decontul de TVA precompletat însoţesc decontul de TVA”.

“Deci un simplu click se văd sumele unde avem înregistrat în modulul e-FACTURA, respectiv în decontul de TVA, sumele la care noi facem referire”, mai afirmă el.

Mai mult, spune Boloș, „acele diferenţe de TVA şi notele justificative intră în vigoare la trei luni de la publicarea în Monitorul Oficial,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Cine face jocurile prețului la benzină și motorină, în România și în lume

Redacția

Zelenski, așteptat joi la Bruxelles cu ocazia unui summit al şefilor de state şi de guverne din UE

Redacția

VIDEO Cum arată o coloană de tancuri T-72M1 primite de ucraineni din Polonia

Redacția
Încarcă...