RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Lufthansa va scumpi biletele de avion cu o „taxă de mediu”

Avion Lufthansa , Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Avion Lufthansa , Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Lufthansa a anunțat marți că va include o taxă de mediu în prețul biletelor sale de avion, devenind astfel cel puțin a doua companie aeriană europeană care ia o astfel de măsură pentru a acoperi costurile generate de reglementările UE pentru reducerea emisiilor de carbon, scrie Reuters.

Companiile aeriene avertizează de ani de zile că reglementările care le obligă să utilizeze combustibil sustenabil mai scump sunt de natură să crească costurile.

  

Prețurile la biletele de avion au crescut deja enorm după încheierea pandemiei de COVID-19 în condițiile în care cererea pentru călătorii a cunoscut o creștere vertiginoasă, una cu care oferta nu a putut ține pasul.

Lufthansa a anunțat acum că va majora prețurile biletelor de avion cu între 1 și 72 de euro, depinzând de tipul biletului. Măsura se va aplica pentru toate cursele Lufthansa ce pleacă din UE, Marea Britanie, Norvegia și Elveția.

Compania germană a declarat într-un comunicat remis presei că taxa de mediu va „acoperi parțial costurile suplimentare în creștere constantă din cauza necesităților reglementărilor de mediu” precum folosirea de combustibil sustenabil.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Bahmut, în flăcări: Rusia a lansat un atac masiv cu bombe cu fosfor (armata ucraineană)

Redacția

CIO a decis o interdicţie de 15 ani pentru şeicul Ahmad al Kuwaitului / A fost condamnat de o instanţă penală elveţiană pentru fals în 2021

Redacția

Africa de Sud anunță că nu va confisca un superiaht deținut de un oligarh rus, aliat al lui Putin

Redacția
Încarcă...