NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Lumina păcii de la Betleem adusă la Pașcani de cercetași

Lumina aprinsă de la candela Bazilicii Nașterii lui Hristos din Betleem a ajuns și la Pașcani. Sâmbătă, 20 decembrie, a avut loc o nouă ediție a petrecerii Cercetașilor de Crăciun.  

Evenimentul s-a desfășurat la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”. Participanții au cântat, au dansat, toate probele având tematica sărbătorilor de iarnă.  Pentru al 19-lea an consecutiv, un grup de tineri cercetaşi din România a adus în ţară Lumina păcii de la Betleem care a fost distribuită credincioșilor și la Iași, în Catedrala Romano-Catolică pe data de 20 decembrie.

Lumina a fost adusă de la Viena pe 13 decembrie, iar din grupul de tineri care s-a deplasat în capitala Austriei au făcut parte şi două cercetaşe din Iaşi, Camelia Hazi şi Ionela Bulai, care au primit felinarul aprins cu lumina adusă direct de la Betleem. 

La Liturghie au participat tineri din diferite asociaţii din zona Moldovei care, la rândul lor, au preluat Lumina în felinare şi au distribuit-o în comunităţile din care fac parte. La Pașcani, a fost adusă în cadrul petrecerii Cercetașilor.

În preajma Crăciunului, prin Lumina păcii se doreşte transmiterea unui mesaj de pace în comunităţi, în familii şi în viaţa fiecărui credincios.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

(CP) ISJ Iași organizează cursuri gratuite de pregătire pentru candidații la examenul de Bacalaureat

Redacția

Facultățile ieșene își prezintă oferta educațională la liceele din municipiu

Teona Gherasim

Rezultatele concursului județean de Matematică „Nicu Șerban” (DOC)

Oana Cordoneanu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site