NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Liderul PNL Constanţa: Voi solicita Guvernului să verifice condiţiile în care ANRM a semnat un contract de cesiune pentru Lacul Techirghiol

„Voi solicita Guvernului să verifice dacă contractul de cesiune nr. 23.740/2021 privind exploatarea resurselor de nămol terapeutic din perimetrul Lacul Techirghiol Est, judeţul Constanţa, încheiată între Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale, în calitate de concedent şi o societate privată respectă legea, astfel încât să nu se distrugă această resursă unică”, spune Bogdan Huţucă, liderul PNL Constanţa.

Liderul liberal atrage atenţia că acest contract a fost deja semnat, deşi încă nu se ştie ce conţine. „În momentul de faţă, nimeni nu ştie dacă contractul stipulează faptul că nămolul de aici poate fi vândut, dacă poate fi împachetat, exportat sau folosit în produse cosmetice. Nu ştim nici măcar cu ce tipuri de ambarcaţiuni va fi extras.

El explică faptul că „astfel de chestiuni sunt importante, pentru că de exemplu bărcile cu motor riscă să afecteze Artemia salina, un crustaceu primitiv care trăieşte în apa cu salinitate mare şi care prin descompunere bacteriană, împreună cu alga Cladophora cristalina, formează nămolul sapropelic care are calităţi terapeutice. Toate aceste elemente sunt fundamentale, căci riscăm să rămânem fără această resursă benefică pentru sănătatea a milioane de români. De aceea, avem obligaţia să ne asigurăm că această resursă nu este risipită sau consumată extensiv până al dispariţia ei”.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

  
Advertisements

Related posts

Traseul drogurilor transportate cu autocarul „căpşunarilor“. Cum şi-a ratat viaţa o tânără devenită cărăuş

Redacția

Profesor acuzat că a hărțuit sexual o elevă: “Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiţie, frate de poliţistă“

Redacția

Ludovic Orban reclamă „managementul dezastruos” de la CFR Călători, arătând că fostul manager „a pus compania într-o formă bună”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site