RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

”Legea mâncării”. 500 de lei lunar pentru ca românii să își cumpere de-ale gurii

Aleșii susțin că nu pot să se gândească la altceva în afară de a-i ajuta pe românii ale căror venituri nu le permit să își asigure traiul zilnic. Ca urmare, aceștia se gândesc să le dea niște bani lunar pentru a își cumpăra mâncare.

 

Concret, mai mulți parlamentari vor să inițieze o lege prin care famiiile a căror venituri nu depășesc 1.200 de lei lunar și au în întreținere copii să primească vouchere de masă în valoare de 500 de lei pentru a-și cumpăra alimente.

  

”Statul este obligat prin Constituției să asigure traiul zilnic al cetățenilor săi, dar din păcate la noi nu se prea întâmplă acest lucru. Mulți români nu au ce să mănânce, întrucât veniturile lor sunt extrem de mici. Trebuie să intervenim cumva pentru ca toți oamenii să poată mânca cât de cât bine în țara asta.Dacă legea la care lucrăm va fi votată, atunci, fiecare român va putea să se hrănească, nu la standarde înalte, dar măcar normal. Un voucher de 500 de lei lunar pentru alimente acelor români care nu își permit nu este un efort bugetar pentru România”, a spus pentru Libertatea unul dintre aleșii care lucrează la actul normativ.

De aceste vouchere ar urma să beneficieze și pensionarii cu venituri mici, de sub 1.200 de lei, dar și alte categorii sociale care nu au venituri. ”Bonurile de mâncare” ar fi distribuite prin intermediul primăriilor.

O altă specificație a legii este că cei fără venituri vor trebui să muncescă câteva zile în folosul comunității, în funcție de cât stabilește primăria de care aparțin, pentru a putea beneficia de vouchere.

 

Sursa: libertatea.ro

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Bunuri donate de pășcăneni pentru refugiați, în cadrul campaniei umanitare organizate de Colegiul „Unirea” (Foto)

Redacția

Fără apă potabilă până la orele 22.00 în Blăgeşti, Hărmăneştii Vechi, Boldeşti, Stroeşti şi Cotnari

Ema Roman

Protest al medicilor veterinari la sediul DSVSA Iași

Redacția
Încarcă...