RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Laura Pașcu a câștigat procesul cu Primăria pentru dreptul de proprietate asupra terenului de sub blocul său!

Săptămâna trecută, Laura Pașcu, șefa de la Achiziții Publice din cadrul Primăriei Pașcani, a câștigat definitv procesul intentat municipalității pentru dreptul de proprietate al terenului de sub blocuri.

Aceasta a reclamat, în primă fază, la Prefectul județului Iași faptul că municipalitatea a trecut în mod abuziv, dreptul de proprietate al terenului de sub blocuri, în proprietatea sa. Cum Prefectura a constatat că Pașcu avea dreptate, a dispus recunoașterea acestui drept de proprietate, însă această decizie a fost atactă în instanță de juriștii municipalității.

După câțiva ani de procese, săptămâna trecută Laura Pașcu a anunțat pe Facebook că a câștigat în mod definitiv toate procesele cu Primăria și că acum este coproprietară a terenului de sub blocul său. Aceasta atrage atenția că ceilalți pășcăneni au în acest moment doar dreptul de folosință al acelui teren, folosință însă pe care o plătesc.

„Astăzi, ar fi fost ziua de naștere a mamei mele… Dacă ea era alături de mine, am fi sărbătorit, cu siguranță. Dar mama, a plecat dintre noi când avea vârsta pe care o am eu acum… De acolo, de unde este, a vegheat mereu asupra noastră și eu am simțit permanent prezența ei în ființa mea.Probabil divinitatea a hotărât ca în această zi, să sărbatoresc în amintirea celei care mi-a dat viață, prima victorie în instanță împotriva unor abuzuri făcute de cei puternici împotriva celor fără apărare.Terenurile de sub blocuri sunt în proprietatea statului și deci putem solicita proprietatea pentru cota indiviză de teren. Acum plătim doar taxa pentru folosință”, a scris Laura Pașcu pe Facebook.

  

În mai 2019, funcționarul public explica pentru NewsPascani.com natura acestui litigiu cu Primăria municipiului Pașcani.

„Eu am oținut ordinul prefectului în baza unui extras de carte funciară, în care proprietar era statul. Între timp Primăria a înscris dreptul de proprietate în favoarea lor, iar în februarie 2019 a venit ordinul prefectului. L-au atacat pentru că au avut un extras de carte funciară în care ei erau proprietari. Eu am luat cunoștință de asta din dosar. Cum am aflat, am sesizat ANCPI București și ei i-au obligat pe cei de la Pașcani, de la BCPI, să-mi comunice extrasul de carte funciară ca să-l pot ataca în instanță. După ce am primit extrasul, am făcut cerere de reexaminare, iar ANCPI a pus din nou statul proprietar pe teren, Primăria a atacat această decizie, însă instanța a respins. Procesul acesta este important , pentru că de rezultatul său ține un alt proces, care este suspendat, în care ordinul prefectului prin care s-a decis că terenul de sub blocuri îmi aparține mie, și vecinilor mei ”, a declarat Laura Pașcu.

Reamintim că decizia ca terenurile de sub blocurile din Pașcani să fie trecute în proprietatea municipiului a fost luată de Consiliul Local din perioada 2008-2012.

Related posts

Drumul dintre Todirești și Cotnari va fi pietruit

Redacția

Parc de sute de mii euro în Paşcani

Redacția

8,5 milioane de lei pentru un parc și cinci terenuri de sport! Proiectele sunt gata! Investițiile vor fi demarate doar dacă consilierii locali vor fi de acord!

Răzvan Grecu
Încarcă...