RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Primarul este inconștient: A organizat concerte, festivități și evenimente într-o sală ce nu este autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență! (DOC)

Tragedia din clubul Colectiv scoate la iveală nereguli mari din administrația publică condusă de primarul Dumitru Pantazi. Acesta a organizat concerte, festivități și evenimente în sala multifuncțională a Primăriei municipiului Pașcani, deși aceasta nu era autorizată de Inspectoratul pentru Situații de Urgență.

  

 

 

 

 

Într-un răspuns remis către Actualitatea TV, de această instituție reiese că în Pașcani se pot organiza concerte și spectacole doar în sala Casei de Cultură „Mihai Sadoveanu”, asta deoarece aceasta este singura ce are autorizație privind securitatea în incendiu. Cea de-a doua sală de spectacole din Pașcani, cea din incinta Primăriei nu are o astfel de autorizație și nu poate fi folosită.

Acest lucru a fost explicat ieri seară în cadrul emisiunii „În Obiectiv”, de colonelul în rezervă Neculai Iftode, fost adjunct al ISU Iași. Acesta a spus că nu numai sala din incinta Primăriei nu este autorizată, ci întreaga clădire a administrației și că până la obținerea autorizației sala nu trebuie folosită.

Cu toate că aceste lucruri erau știute de primarul Dumitru Pantazi, acesta a dispus ca în  această sală să fie organizate atât concerte cât și dezbateri publice sau evenimente. În martie 2014, spectacolul lui Tudor Gheorghe a făcut ca toate cele 500  locuri ale sălii să fie ocupate.

Menționăm că în urmă cu două zile, reprezentanții Primăriei au mințit susținând că sala poate funcționa fără probleme deoarece există un aviz al ISU. În realitate avizul se dă în momentul începerii investiției pe proiectul acesteia, el neputând substitui autorizația. Aceasta din urmă, după cum a explicat colonelul în rezervă Iftode, certifică că învestiția respectă normele ISU privind securitatea în incendii și poate fi dată în exploatare.

Ieri Guvernul a majorat cuantumul amenzilor pentru nerespectarea standardelor impuse de ISU, astfel că Primăria ar putea fi amendată cu sume de la 30.000 la 100.000 de lei și chiar închisă dacă nu-și rezolvă problemele semnalate de inspectorii ISU.

CLICK AICI PENTRU DOC

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Actualitatea TV și NewsPascani.com neagă organizarea unui miting ce ar urma să aibă loc mâine la Primărie

Redacția

Secția Pneumologie a Spitalului Municipal Pașcani a fost reabilitată de o firmă din Pașcani

Redacția

Sute de tone de material antiderapant, răspândite pe drumurile din judeţul Iaşi

Redacția
Încarcă...