NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Consiliul Județean verifică transportatorii de persoane din județ

Miercuri, 13 martie, reprezentanții CJ împreună cu alte autorități abilitate au inițiat verificările transportatorilor din județul Iași. Prima verificare a început în Municipiul Pașcani, unde au fost controlate 3 autogări:

S.C. CEAU AMICO SRL Pașcani, S.C. SPRINTER AGM Pașani și S.C. INTERTRANSCOM Pașcani și 3 firme care efectuează transport public în zonă: S.C. AUTOTRANS GAM SRL Pașcani, S.C. SPINTER AGM Sirețel și S.C. MARIUS UNIVERSAL SRL Pașcani.

  

 La acțiunea amintită au participat Vicepreședintele Consiliului Județean Iași Victor Chirilă, Coordonatorul Compartimentului Autoritatea Județeană de Transport Public Dumitru Calance și  inspectori ai  Inspectoratului Teritorial Nr.3, conduși de Inspectorul Șef Teritorial Florin Hopșa din cadrul  Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier.

 Verificările au fost demarate în urma numeroaselor reclamații și sesizări făcute de către cetățeni la Consiliul Județean Iași, cu privire la situația precară în care se desfășoară transportul public de persoane în județ.

ISCTR a întocmit două procese-verbale de constatare a deficiențelor și o notificare unei societăți care desfășoară activități conexe transportului rutier (autogară) pentru remedierea deficiențelor. Măsurile au fost luate  conform  HOTĂRÂRII nr. 69 din 1 februarie 2012.

 ,,Vom continua seria de controale inopinate atât la firmele de transport cât și la autogările din județul Iași pentru a ne asigura că sunt respectate toate standardele impuse de lege. Transportul public din județ trebuie să se desfășoare și se va desfășura în mod civilizat, european, respectându-se atât regulile impuse prin caietul de sarcini aferent  licențelor de traseu cât și drepturile pasagerilor care plătesc bilete de călătorie”, a declarat Victor Chirilă, vicepreședinte CJ Iași.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

ADRNE a aprobat finanțarea pentru reabilitarea termică a școlii “Iordache Cantacuzino”. Contractul a fost semnat astăzi

Marius Parteni

Barajul de pe Siret, pe ordinea de zi a Guvernului

Redacția

Zanet și Axinte jubilează: Calculele în cazul străzilor Vatra, Ștefan cel Mare și Dragoș Vodă rămân aceleași (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site