NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kosovo: O patrulă a poliției a fost atacată

Poliţia din Kosovo a declarat că una din patrulele sale din apropierea graniţei cu Serbia a fost atacată sâmbătă, într-o zonă afectată de dispute etnice şi activităţi de contrabandă, transmite Reuters citată de Agerpres.

Punctul de de trecere a frontierei de la Jarinje, între Kosovo și SerbiaFoto: Konstantin Novakovic / Sipa Press / Profimedia

Tensiunile dintre Priştina şi Belgrad au izbucnit recent şi au ajuns la apogeu săptămâna trecută, după ce Kosovo a declarat că îi va obliga pe sârbii care trăiesc în nord şi folosesc la maşini numere de înmatriculare sârbeşti să solicite plăcuţe eliberate de instituţiile din Priştina.

  

Obligaţia este în prezent amânată. Etnicii sârbi reprezintă aproximativ 5% din populaţia kosovară, formată în proporţie de 90% din etnici albanezi.

Advertisements

“Au fost cel puţin zece împuşcături, trase aproape de o barcă a poliţiei, dar nimeni nu a fost rănit”, a declarat poliţia într-un comunicat.

Poliţia a spus că patrula a fost atacată în apropierea oraşului Zubin Potok, când încerca să lanseze o barcă pe lacul Gazivoda, parte a graniţei.

Advertisements

În încercarea de a atenua tensiunile, liderii ambelor părţi, preşedintele sârb Aleksandar Vucic şi prim-ministrul kosovar Albin Kurti,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

Infirmiera de la “Spiridon”, reținută pentru 24 de ore. Record de alcoolemie: 4,16

Redacția

​Business report ​10 lucruri bune care s-au întâmplat în 2021. Infracțiunile europene comise în România. Sărbători și livratori. Minerii de bitcoini din Iaşi. Cele 27 de tipuri si forme pentru pahare. Părinții care au renunțat la carieră când au realizat că cei mici “nu mai știu să se joace”

Redacția

(VIDEO) Pagube provocate de furtuni în județul Neamț

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site