RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Klaus Iohannis are un susținător pentru funcția de secretar general al NATO. Slovenia l-ar putea sprijini pe președintele României

Premierul Sloveniei, Robert Golob, a lăsat deschisă posibilitatea ca țara sa să sprijine candidatura președintelui Klaus Iohannis la șefia NATO.

Premierul Sloveniei, Robert Golob

Premierul Sloveniei, Robert Golob FOTO captură youtube

Aceasta cu toate că, inițial, Ljubljana anunțase că îl susține pe premierul olandez Mark Rutte pentru această funcție, potrivit G4Media care citează News.ro.

  

Golob s-a întâlnit, joi, cu actualul secretar general al NATO, Jens Stoltenberg, iar la conferința comună de presă a fost întrebat dacă îl susţine pe Mark Rutte.

Când vine vorba de noul secretar general, adevărul este că în urmă cu circa o lună de zile, ne-am exprimat sprijinul pentru Mark Rutte. Adevărul este că, la acel moment, dl Rutte era singurul candidat, aşa că, evident, nu am avut nicio reţinere să ne exprimăm sprijinul, atunci”, a răspuns Robert Golob.

Între timp, lucrurile s-au schimbat, odată cu anunțarea candidatorii lui Klaus Iohannis.

Am luat-o foarte în serios”, a spus premierul Sloveniei, explicând că Ljubljana împărtășește în special punctul de vedere ale preşedintelui român referitoare la „regionalitatea poziţiilor” de conducere.

Și continuăm să analizăm acest lucru (candidatura la şefia NATO – n.r.),

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Trending pe rețele: Naționala de fotbal tineret și EURO 2025, turneul african al lui Iohannis, antisemitismul lui Elon Musk și toxiinfecția de la Academia de Poliție

Redacția

Erdogan intenţionează să viziteze Venezuela în 2024

Redacția

Sindicatele din administraţie se vor afla în grevă japoneză, joi. Angajaţii din sistem cer, printre altele, revocarea măsurii de îngheţare a salariilor ȋn sectorul bugetar

Redacția
Încarcă...