RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Kim Jong Un a inspectat o unitate de tancuri care a invadat Seulul în timpul războiului. A mers la cantină şi a cerut “aprovizionarea regulată şi la timp cu carne şi legume”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a inspectat o unitate de tancuri care a invadat Seulul în timpul Războiului din Coreea (1950-1953) şi a cerut intensificarea pregătirilor pentru luptă, a relatat luni presa de stat, potrivit AFP.

Kim Jong UnFoto: KCNA via KNS / Associated Press / Profimedia Images

Relaţiile intercoreene sunt la cel mai scăzut nivel din toate timpurile, iar la începutul acestui an Phenianul s-a referit la Coreea de Sud ca fiind “principalul său inamic” şi a ameninţat cu războiul pentru orice încălcare a teritoriului său “chiar şi cu 0,001 milimetri”.

  

Duminică, Kim Jong Un a vizitat divizia blindată 105 Seul Ryu Kyong Su, a declarat agenţia oficială de ştiri KCNA, iar mass-media de stat l-a arătat trecând în revistă planurile de a ataca, susţine propaganda, Coreea de Sud.

“Divizia a fost prima care a atacat spre Seul şi a arborat steagul Republicii Populare Democrate Coreene (RPDC) pe clădirea Capitoliului marionetă”, a precizat KCNA, agenţia de ştiri a dictaturii nord-coreene. Această unitate de tancuri “a realizat fapte remarcabile în numeroase bătălii în timpul ultimului Război de Eliberare a Patriei”, a adăugat agenţia de presă.

Cele două ţări se află în război,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Ciucă: Ciolacu va avea ultimul cuvânt la stabilirea listei de miniștri

Redacția

Cum face faţă România la problema crizei alimentare globale

Redacția

Efectele majore ale loviturii de stat din Niger: De la o colaborare model cu Occidentul la o juntă militară care are alte idei privind lupta contra jihadiștilor din Sahel

Redacția
Încarcă...