RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Ce au în comun cele mai groaznice accidente din Iaşi în ultimii 5 ani? Cumplit: cei mai mulţi morţi, nevinovaţi

În lipsa unor autostrăzi care să preia traficul uriaş din judeţul Iaşi, numeroşi oameni mor pe şosele în fiecare an. În ultimii cinci ani de zile, în Iaşi au avut loc accidente grave în care au murit zeci de oameni. 

Ziarul de Iaşi a făcut o retrospectivă a celor mai înfiorătoare accidente care au avut loc pe şoselele din judeţul Iaşi în ultimii cinci ani. Lectur acestor tragedii puse laolaltă scoate însă la iveală două realităţi îngrozitoare de pe şoselele Iaşului. Pe de o parte, toate s-au întâmplat urmare a unor inconştienţe crunte la volan. Pe de altă parte, şi mai dureros dar şi mai revoltător: cei mai mulţi morţi din aceste tragedii au fost oameni nevinovaţi.

Şapte morţi pe loc

Cel mai şocant accident din ultimii cinci ani din Iaşi a avut loc în cea mai periculoasă zonă a drumului european: porţiunea Iaşi – Târgu Frumos. Pe acest tronson de drum, şoferii circulă cu viteză foarte mare. Pe 1 februarie 2022, şase muncitori din Balş care se aflau într-un microbuz ce se îndrepta spre Iaşi a fost izbit în plin de un TIR care mergea la Paşcani după balast. Camionul a alunecat pe sensul opus, a lovit o ambulanţă în care se afla o femeie însărcinată apoi a lovit frontal microbuzul plin cu muncitori. Cei şase muncitori au murit pe loc, la fel şi şoferul TIR-ului. Accidentul a avut loc în jurul orei 7, într-o curbă extrem de periculoasă, la ieşire din Bălţaţi către Târgu Frumos. La faţa locului s-au deplasat mai multe ambulanţe şi echipaje de poliţie, după ce prin apelul la 112 s-au anunţat mai multe victime ce se aflau în stop cardio-respirator.

Printre cele şapte victime s-au numărat Andrei Radu, şoferul TIR-ului, precum şi 6 bărbaţi ce se aflau în microbuz. Aceştia se îndreptau spre Iaşi, unde lucrau în construcţii. Toţi erau vecini şi prieteni. Moartea lor a şocat întreaga comunitate din localitatea ieşeană Balş, unde locuiau. Din ambulanţă nu a fost nimeni rănit grav, iar o gravidă ce trebuia să ajungă la maternitate, pregătită să nască, a scăpat ca prin minune. La câteva ore după impact, a adus pe lume un băieţel perfect sănătos. Asistenta a scăpat doar cu o sperietură, iar Maricel Corban, şoferul ambulanţei, a avut nevoie de o intervenţie chirurgicală şi câteva zile de spitalizare.

  

Femeia care ucis patru muncitori

Un alt accident groaznic a avut loc în municipiul Iaşi, după numai trei luni de zile de la producerea celui de la Bălţaţi. Pe 17 iunie 2022, în jurul orei 1, Adina Ghervase gonea nebuneşte la volanul unui Alfa Romeo, dinspre capăt Păcurari către Fundaţie. După ce a trecut de Petru Poni, în curba dinainte de AMRS, femeia a pierdut controlul volanului din cauza vitezei, aproape 150 km/oră, a izbit peretele unei case, apoi a lovit un grup de muncitori Citadin care lucra la decopertarea unui canal aflat la marginea şoselei, pe banda doi de circulaţie. Din cauza vitezei, femeia nu a mai apucat să schiţeze niciun gest pentru a redresa maşina.

continuare pe ziaruldeiasi.ro

Related posts

„Câte 30 de deţinuţi au ieşit din puşcării în fiecare zi din ultimele 23 de luni”

Redacția

Gamma Knife la Iași: Un an de excelență în tratarea tumorilor cerebrale. „E o prelungire a mâinii neurochirurgului“

Redacția

Ministrul Culturii trimite Corpul de Control să verifice restaurarea Bojdeucii lui Creangă. Povestea bojdeucii lui Ion Creangă, care a scăpat de război și de două cutremure, dar care a fost distrusă de ultima renovare.

Redacția
Încarcă...