RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Kangoo Jumps, o joacă de copii preferată de adulţi. „Salturile de cangur“ îţi protejează coloana şi-ţi redau buna dispoziţie

Antrenamentul cu ghetele speciale Kangoo Jumps a devenit cunoscut în România din 2006. Ghetele pe care se fac „salturi de cangur” sunt folosite pentru conturarea unui corp armonios, dar şi pentru recuperarea medicală după diferite traumatisme.

  


Ghetele Kangoo Jumps, concepute iniţial pentru astronauţi în vederea recăpătării masei osoase şi musculare după ce se întorc din misiuni, au fost indicate ulterior şi persoanelor care sufereau diferite intervenţii chirurgicale la nivelul coloanei vertebrale. În acest caz, Suedia a folosit iniţial ghetele cu scopul de a asigura recuperare medicală pacienţilor operaţi. Ghetele au fost concepute astfel încât riscul de dezechilibru să fie redus spre zero. Studiile ulterioare au arătat că mersul sau alergatul pe Kangoo Jumps asigură arderea unui număr de calorii cu 25% mai mare faţă de un antrenament clasic de aerobic. Antrenamentul constant cu Kangoo Jumps îmbunătăţeşte postura corpului şi, în unele cazuri, reduce timpul de recuperare după traumatisme. „Decizia de a practica mişcare într-un mediu organizat este luată foarte greu de unele persoane. Lucrurile se schimbă când încearcă pentru prima dată Kangoo Jumps, o formă de aerobic care lucrează toată musculatura. Kangoo Jumps acţionează mai mult asupra fesierilor, coapselor şi a abdomenului. În acelaşi timp, protejează coloana vertebrală şi articulaţiile, întărind şi musculatura din jurul coloanei”, a precizat Ioana Doroftea, instructor de Kangoo Jumps în cadrul centrului de fitness Fantastic Fit din Iaşi. Ghetele Kangoo Jumps pot fi folosite de oricine, indiferent de vârstă. Încălţămintea specială este creată pe mărimi şi poate fi ajustată astfel încât să se potrivească cu forma piciorului. „Protejarea coloanei se datorează ghetelor speciale care se utilizează în cadrul clasei de Kangoo Jumps. Aceste ghete au fost inventate în Suedia, în scopuri medicale, pentru cei care aveau probleme cu coloana şi cu articulaţiile. Impactul cu solul este redus cu până la 80% când sari pe ghetele Kangoo Jumps datorită tălpilor eliptice şi arcurilor de întindere. Mai mult, forma tălpilor «obligă» la o postură corectă în timpul exerciţiilor”, a explicat Ioana Doroftea, instructor de Kangoo Jumps în cadrul centrului de fitness Fantastic Fit din Iaşi. Potrivit tinerei, elasticitatea mişcărilor din timpul antrenamentului ajută la scăderea nivelului de oboseală şi transformă ora într-o „joacă de copii”. Săriturile cu ghetele Kangoo Jumps ajută sistemul cardio-vascular şi cel pulmonar, întăresc sistemul osos şi cel imunitar şi îmbunătăţesc echilibrul şi capacitatea de coordonare.

sursa www.adevarul.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Sute de bolnavi de scleroză multiplă nu mai primesc medicamente de trei luni

Redacția

Noaptea ”Trandafirului”. Cum au fost furaţi din morgă morţii de la Timişoara şi incineraţi la Bucureşti, din ordinul Elenei Ceauşescu

Redacția

Punct final în disputa pentru Sala de Sport din fața Colegiului Național „Mihail Sadoveanu”. Vezi ce a hotărât Consiliul de Administrație!

Răzvan Grecu
Încarcă...