RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Jocuri de culise. Scenariul comasării localelor cu primul tur al prezidențialelor, luat în calcul și de PSD

PSD nu exclude posibilitatea comasării unui rând de alegeri în 2024, cum ar fi localele cu primul tur cu prezidențialele, susțin surse politice pentru „Adevărul”. De asemenea, pe primul loc al listei pentru europarlamentare ar urma să fie o femeie.

Grindeanu și Ciolacu, doi dintre greii PSD FOTO Inquam Photos

Grindeanu și Ciolacu, doi dintre greii PSD FOTO Inquam Photos

Varianta comasării localelor cu primul tur de prezidențiale nu este exclusă de conducerea PSD, susțin surse politice. Însă o problemă ar fi faptul că ar exista un impediment pentru că la prezidențiale poți vota în absolut orice secție de votare din țară, în timp ce la locale poate fi exercitat acest drept constituțional doar în unitatea administrativ teritorială unde ai reședința sau domiciliul.

  

O problemă ar fi și faptul că președintele nou ales ar trebui să mai aștepte aproape trei luni până la preluarea mandatului.

O altă variantă este ca Guvernul să organizeze prezidențialele și parlamentarele în trei săptămâni consecutive, începând cu finalul lunii noiembrie. Mai precis, în prima săptămână să fie turul I al prezidențialelor, în a doua săptămână parlamentarele, iar în ultima turul al II-lea al prezidențialelor.

Pregătirile PSD pentru europarlamentare

Lista finală a candidaților PSD pentru europarlamentare va fi stabilită după 7 ianuarie (Sfântul Ioan).

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

Prefectul Capitalei îl atacă deschis pe primar: Sincer, nu sunt mulțumit de activitatea lui Nicușor Dan. De când avem primar general se putea face mult mai mult

Redacția

Reforma sistemului bugetar. Momentele care pot zdruncina Coaliția

Redacția

PSD și PNL merg împreună la consultările de la Cotroceni. UDMR, separat. Cum arată programul

Redacția
Încarcă...