NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Opoziția a convocat ședință extraordinară pentru a obliga primarul să acorde tichete sociale de Paște

Consilierii social democrați au convocat pentru mâine, la ora 15:00, o ședință extraordinară cu un singur proiect pe ordinea de zi. Este vorba despre o ințiativă prin care se dorește alocarea de bani de la bugetul local în vederea acordării de tichete sociale pentru Paște.

Proiectul vine în contextul în care Marius Pintilie a anunțat, tot în plenul Consiliului Local, că nu va mai acorda tichete sociale pentru Sărbătorile Pascale. Primarul municipiului a explicat că este opțiunea sa, de a nu oferi tichete acum, mai ales că bugetul nu a fost adoptat, iar prioritatea o constituie investițiile.

Subiectul a fost deschis la finalul ședinței extraordinare din 7 aprilie de consilierul PSD, Gabriela Nedelcu. Ea a susținut că primește întrebări de la cetățeni cu privire la aceste tichete și ar vrea să știe ce să le răspundă.

„Nu se acordă tichete de Paști. Deocamdată nu avem votat bugetul. Toate drepturile sociale de care beneficiază cetățenii municipiului Pașcani, care au fost solicitate, ce sunt garantate prin lege, Primăria le-a oferit. Acestea nu sunt niște drepturi, ci un sprijin financiar opțional. Nu pot avea o asemenea inițiativă, am văzut ce s-a întâmplat în trecut. Punctual se acordă ajutoarele sociale, cele prezentate de către cei de la Asistență Socială”, a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Fostul viceprimar a atras atentia că, efortul bugetar nu ar fi unul atât de mare, astfel încât o parte din cetățeni să primească tichete. Administrația locală acorda în preajma sărbătorilor tichete sociale, în valoare de 100 de lei, dar acum renunță la ele. Cetățenii care vor solicita ajutor, vor primi sprijin financiar prin intermediul celor de la Asistență Socială.

Advertisements

Related posts

Propunere: Parada elevilor și profesorilor de 1 Decembrie, în loc de paradă militară!

Marius Parteni

Nemulțumită de păsările care îi mănâncă polistirenul de pe bloc, cere sprijin de la administrația locală

Teona Gherasim

Consilierii au respins plângerile ApaVital și A.R.S.A.C.I.S. Argumentele șefilor operatorului județean considerate false interpretări ale legii (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...