NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Invitație la dialog pentru susținerea proiectelor Iașului în proiectul de buget al României pe 2019

Pregătiri pentru votul pe marginea proiectului de buget al țării. Un deputat ieșean solicită președintelui Consiliului Județean și primarului Mihai Chirica, să convoace toţi parlamentarii de Iaşi la o discuţie oficială în vederea susţinerii unor amendamente comune la proiectul legii bugetului pentru anul 2019.

 

  

Inițiativa aparține deputatului PMP, Petru Movilă.

„În condiţiile în care în perioada imediat următoare vom intra în dezbateri pe tema bugetului anului 2019 cred că este nevoie să ne aşezăm cu toţii la masă şi să ajungem la un numitor comun pentru susţinerea proiectelor Iaşului. Fără orgolii şi fără demagogie. Avem nevoie de unitate şi coeziune pentru concretizarea unor investiţii de amploare”, a declarat deputatul Petru Movilă, preşedintele PMP Iaşi.

Pe lista amendamentelor care trebuie ție să fie susţinute de toţi parlamentarii locali se numără alocarea de fonduri pentru şoseaua de centură a Municipiului Iaşi, cu precădere Drumul Hoţilor, pentru sala polivalentă, pentru construcţia unei noi clădiri a Filarmonicii Moldova, pentru identificarea şi finanţarea soluţiilor corecte privind siguranţa cetăţenilor din Valea Lupului şi lista poate continua în funcţie de priorităţile identificate de cele mai importante instituţii din judeţ.

„De departe cel mai important amendament este cel al Autostrăzii Iaşi – Tg. Mureş în condiţiile în care în luna decembrie a fost votată şi o lege în vederea construcţiei acestei investiţii. Guvernul este obligat să pună în aplicare prevederile şi din acest motiv bugetul anului 2019 trebuie să conţină clar finanţarea studiilor de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a completat deputatul.

 

Advertisements

Related posts

Pășcănenii au spus „Da” îndemnului președintelui pe tema referendumului pe justiție

Marius Parteni

Penaliada: lista ieşenilor albiţi de Dragnea

Redacția

Conferință PNL Pașcani: Pantazi invitat să scrie demisia, dacă nu are soluții pentru viitorul RAGCL (VIDEO)

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site