NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Internatele din Pașcani pregătite de noul an școlar. Unul este modernizat, altul în condițiile de acum 20 ani

Cele două internate din Pașcani își așteaptă elevii care vor sta cazați aici pentru un nou an școlar. Este vorba despre căminul de la Colegiul ”Unirea” Pașcani și Colegiul ”Mihail Sadoveanu”.

 

Internatul de la Colegiul Tehnic ”Unirea” Pașcani are un total de 108 locuri în cele 18 camere. Acestea sunt împărțite în felul următor: 9 camere de băieți și 9 de fete, iar în fiecare cameră sunt câte 6 locuri.

  

Din păcate, condițiile de aici nu sunt printre cele mai grozave, prin geamuri bate vântul, paturile și saltele sunt aceleași de acum 20 ani, iar în unele camere fiind schimbat doar mobilierul.

Cu toate acestea, elevii au umplut internatul anul trecut, toate cele 108 locuri fiind ocupate. Până în momentul de față 30 de tineri au făcut cerere pentru a primi un loc în căminul de la Unirea.

Advertisements

Ca și anul trecut, în internat vor fi și elevi din Republica Moldova, mai exact 8 astfel de tineri vor sosi în jurul datei de 14 septembrie la internat.

Prețurile nu s-au stabilit încă pentru acest an, deoarece se așteaptă decizia Inspectoratului Școlar Județean cu privire la aceste tarife, însă conducerea unității ne-a menționat faptul că nu vor fi modificări importante în comparație cu anii trecuți. Mai exact, taxa pentru cazare care include 3 mese/zi va fi de 16,5 lei/zi.

Internatul Colegiului Național ”Mihail Sadoveanu” se prezintă în condiții mult mai bune, paturile, lenjeria, saltele sunt abia cumpărate la fel și covoarele din interior.

Căminul are o capacitate de 84 de locuri, însă directoarea instituției, Carmen Dimitriu a precizat că în anii trecuți numărul de paturi a fost mărit până la 90. Aici, sunt 11 camere, 4 de băieți și 7 de fete, iar numărul paturilor din încăperi diferă de la 4 până la 8.

Referitor la elevii ce vin de peste Prut, anul trecut au fost 7 elevi iar din acest an vor mai veni încă 5 basarabeni.

Advertisements

Și aici se așteaptă decizia Inspectoratului pentru a se stabili prețurile de cazare.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements
Advertisements

Related posts

„Oră de poezie”, la Casa de Cultură

Irina Gherasim

Grant oferit de Raiffeisen Liceului „Nicolae Iorga” pentru sprijinirea unui proiect dedicat elevilor

Redacția

“Să ne ajutăm aproapele!”, la Colegiul CF Unirea Paşcani

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site