RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Schimbări suspecte în activitatea Spitalului CF. Policlinica din vale mutată în deal. Directorul medical Melinte:”Fac ce trebuia să facă alții, acum câțiva ani, care acum merg și se laudă pe la televiziuni”

Policlinica CF nu va mai funcționa începând cu data de 9 septembrie în spațiul din zona vale. Cabinetele medicale se află deja în zona deal, în clădirea administrativă din curtea Spitalului. Decizia a fost luată de conducerea unității medicale, dar ea a dat naștere unor noi dispute interne. Cel care a venit cu această idee este directorul medical al Spitalului CF, doctorul Constantin Melinte.

O echipă Actualitatea Tv a încercat ieri să discute cu directorul medical al unității medicale, dar a fost imposibil. Melinte a refuzat să explice prin intermediul nostru persoanelor interesate de serviciile medicale ale medicilor din Policlinică de ce trebuie să se prezinte la un alt sediu pentru a-și rezolva problemele. Motivul refuzului este acela că el ar fi avut de suferit de pe urma ziariștilor în trecut și că nu vrea să se laude ca alții.

“Eu am avut probleme cu ziariștii din Pașcani înainte. Alți doctori mi-au luat pacienta de pe masă și au omorât-o. Am fost cercetat și abia acum a reieșit că sunt nevinovat. Dar pe aici pe la Parchet, ăsta Mihailescu (n.r. adevăratul vinovat în opinia dr.Melinte) are pile. Am hotărât mutarea Policlinicii în baza legii 39/2008 privind reorganizarea ambulatoriilor de specialitate ale spitalelor. Fac ce trebuia să facă alții, acum câțiva ani, care acum merg și doar se laudă pe la televiziuni. Eu vreau să acreditez spitalul anul viitor”, ne-a transmis directorul medical, aluzie cel mai probabil la aparițiile în mass media ale lui Abdallah Bashir.

  

Constantin Melinte ne-a mai spus că un alt motiv pentru care a luat această decizie este aceea de a face economie la bugetul unității medicale. Tot el a mai cerut ziariștilor să fie lăsat să își facă treaba, că nu a fost pus în funcție politic și nu depinde de vreun partid.

“Unii au fost puși de PNL, PSD sau ce mai aveți voi aici. S-au dus peste tot. Eu nu am treabă cu așa ceva”, a mai declarat Melinte.

De luni, 9 septembrie, cabinetele funcționează în incinta Spitalului CF

În aceste condiții începând din 9 septembrie cabinetele de Psihiatrie, ORL, Medicină Internă, Neurologie, Chirurgie și Oftalmologie vor funcționa în incinta Spitalului CF. De câteva zile angajații unității au început să mute mobilierul și instrumentul medical, dar această măsură a inflamat se pare spiritele.

Se vorbește despre încălcarea legii care are legătura cu siguranța circulației. Vorbim de ordinul 447/2003 care face referire la examinarea medicală și psihologică a personalului din transporturi cu responsabilități în siguranța circulației și a navigației. La nivelul Policlinicii funcționează Comisia Teritorială pentru Siguranța Circulației, care examinează întreg personalul din sistemul CFR, șoferii profesioniști și cei care abia încearcă să obțină permisul. Angajații CFR cât și cei profesioniști sunt periodic examinați de membrii acestei comisii. Din aceste motive mutarea arhivei acestei comisii nu ar trebui să se facă decât în condiții de maximă siguranță. Mai mult, se pare că tot la comanda directorului medical, medicii aflați în concediu au fost chemați la lucru pentru a deschide cabinetele și a-și da acordul pentru mutarea sediului. Unii dintre ei au răspuns prezent, în timp ce alții se opun.  

 
Directorul economic Cristina Coman, care îndeplinește și funcția de purtător de cuvânt, nu a putut să ne prezinte astăzi un punct de vedere legat de decizia conducerii.“Vă rog să reveniți vineri cu un telefon. Am fost în concediu și nu cunosc multe amănunte”, a spus Cristina Coman.   

Compartiment de Primiri Urgențe

O altă variantă gândită de directorul medical ar putea fi și cea prin care se înființează un Compartiment de Primiri Urgențe, după mutarea cabinetelor în deal, lucru ce lipsește unității medicale. Prin această măsură s-ar asigura mai multe linii de gardă.

O decizie controversată a fost luată înainte de mutarea policlinicii. Doctorița Genoveva Armencea a fost schimbată din funcția de șef al ambulatoriului, fără nici un motiv. Ea încercă acum să își recâștige postul cu ajutorul instanțelor. Când i-am transmis ieri directorului medical că există mai multe litigii de muncă, acesta a negat vehement cele aduse la cunoștință.

Ce se va întâmpla cu sediul Policlinicii din vale?

Una din întrebările care se naște după această decizie a conducerii este cea cu privire la viitorul clădirii. Speculațiile au și apărut. Arcadia Iași ar fi interesată să deschidă la Pașcani un punct de lucru. Reprezentanții acesteia au negat informația susținând că nu există deocamdată un interes în acest sens. Se pare că au mai fost și alte discuții, dar acest lucru îl poate spune doar conducerea spitalului. Vom reveni cu amănunte.  

    
Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Românii achită pentru gazele consumate în gospodării, facturi cu doar 6% mai mici faţă de august 2022

Redacția

Consilierii din opoziție se asigură că prețul apei nu crește la Pașcani. Clarificări legat de plata redevenței

Ema Roman

Dezbaterea publică a bugetului municipiului Paşcani – programată pentru 20 martie

Ema Roman
Încarcă...