RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Întâlnire decisivă între ministrul Justiţiei şi candidaţii la funcţia de Procuror General al României

Candidaţii pentru funcţia de Procuror General al României, Gheorghe Ivan, Oana Hăineală, Augustin Lazăr şi Codruţ Olaru au, marţi, discuţii cu ministrul Justiţiei, Raluca Prună.

 

Coform procedurii, după discuţii, Raluca Prună îl va propune pe unul dintre cei patru candidaţi pentru a conduce Parchetul General.

  

Potrivit calendarului anunţat de minister, miercuri, va fi transmisă propunerea către Consiliul Superior al Magistraturii care va da un aviz consultativ, potrivit procedurii. Propunerea Ministrului Justiţiei către Preşedintele României va fi transmisă până la data de 22 aprilie 2016.

Gheorghe Ivan, Oana Hăineală, Augustin Lazăr şi Codruţ Olaru sunt cei patru procurori care şi-au depus candidatura pentru funcţia de Procuror General al României.

Codruţ Olaru, fost procuror şef al DIICOT, actual adjunct al Procurorului General, şi-a depus candidatura pe 16 martie, pentru a prelua conducerea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie(ÎCCJ).

Codruţ Olaru este procuror din 1995, iar reperele CV-ului său sunt perioada la conducerea Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Bacău (2005 – 2007) şi cea în funcţia de procuror şef al DIICOT (din ianuarie 2007).

Olaru a fost procuror din 1995 până în 1999 la Parchetul Judecătoriei Bacău, instituţie pe care ulterior a condus-o timp de un an, până în 2000, a fost procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, iar din 2002 a fost la DIICOT Bacău, instituţie pe care a şi condus-o din 2005 până în 2007.

Codruţ Olaru a fost şef al DIICOT timp de două mandate, din 2007 până în 26 martie 2013, iar ulterior a fost numit adjunct al Procurorului General al României, în mandatului lui Tiberiu Niţu.

Un alt candidat este Augustin Lazăr, procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia.

 

 Sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Anunț Public

Redacția

Pierdut 2 certificate constatatoare sediu şi terţi ale PFA Drobotă V. Mircia.

Redacția

Raport BNR: 2016 aduce benzină şi motorină mai ieftine, alimente şi ţigări mai scumpe

Redacția
Încarcă...