NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Uncategorized

Premiu sau cadou otrăvit? Patru miniştri ai Justiţiei vorbesc despre momentul pe care România îl aşteaptă de 10 ani de la UE

România ar putea scăpa anul viitor de Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV), iar posibilitatea ca ţara noastră să-şi facă propria evaluare în materie de justiţie a stârnit deja controverse.

„Dacă acest autocontrol îl fac politicienii, înseamnă că punem lupul paznic la oi”, arată, pentru gândul, Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, care mai spune şi că ţara noastră nu este pregătită să-i fie ridicat acest mecanism de verificare, tocmai pentru că politicienii nu vor în niciun caz să combată corupţia. Nu de aceeaşi părere sunt premierul Cioloş, actualul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, sau foştii miniştri Tudor Chiuariu şi Titus Corlăţean, contactaţi de gândul.

Ideea ca România să-şi facă un „MCV naţional”, aşa cum deja au sugerat în câteva rânduri premierul Cioloş şi actualul ministru al Justiţiei, Raluca Prună, adică să îşi asume evaluarea prin mijloace proprii, se loveşte, însă, de întrebarea referitoare la cine o să realizeze acest autocontrol în limitele graniţelor ţării. Monica Macovei, fost ministru al Justiţiei, spune că o astfel de încercare n-ar face decât agite şi mai mult apele, dând exemplul parlamentarilor care vor încerca întotdeauna să scape basma curată, fapt de altfel criticat constant în rapoartele pentru justiţiei ale Comiiei Europene.

  

„Mă întreb şi eu cine ar putea să facă acest autocontrol. Dacă acest autocontrol îl fac politicienii, înseamnă că punem lupul paznic la oi. Evident că politicenii vor vrea să scape de orice anchetă, de orice eventuală condamnare, de confiscarea averilor, evident că îşi vor apăra propriul interes”, spune fostul ministru al Justiţiei care adaugă şi că lupta anticorupţie ar fi cu siguranţă afectată, întrucât politicienii nu vor să combată „criminalitatea în care ei sunt implicaţi”.

 

 Sursa: gandul.info

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

PIERDUT CERTIFICAT CONSTATATOR DE LA P.PROD.B.SRL

Redacția

Oprea NU DEMISIONEAZĂ: Nu sunt vinovat şi îmi voi continua activitatea în Guvern

Redacția

Pierdut certificate constatatoare

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site