RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Începe vaccinarea împotriva gripei. Iaşului i-a fost alocată o primă tranşă de 13.000 de doze

Medicii din spitale şi cei de familie din judeţ încep campania de vaccinare împotriva gripei de sezon. De asemenea, specialiştii încep recuperarea bebeluşilor care nu au primit la termen vaccinul hexavalent, din cauza crizei de la nivel naţional.  

 

Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, dozele de vaccin antigripal şi cele de vaccin hexavalent au ajuns ieri, 17 octombrie, în teritoriu, medicii de familie fiind informaţi să se prezintă să ridice dozele aferente. Ministerul Sănătăţii a alocat Iaşului o primă tranşă de vaccin antigripal de 13.000 de doze şi peste 5.700 de doze de vaccin hexavalent. „Campania de vaccinare gratuită a MS împotriva gripei de sezon va începe la Iaşi în perioada imediat următoare. DSP va începe distribuirea dozelor de vaccin antigripal în spitale, pentru imunizarea impotriva gripei de sezon a personalului medico-sanitar, în unităţile de asistenţă medico-sociale, unde sunt imunizaţi copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi la cabinetele medicilor de familie pentru imunizarea persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire. Vor fi vaccinate persoanele cu vârsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale sau diabet zaharat“, se arată într-un comunicat al DSP.

  

Potrivit medicilor, gripa de sezon poate fi ţinută la distanţă şi prin păstrarea regulilor de igienă personală. Cele 5.708 de doze de vaccin hexavalent primite de DSP vor fi distribuite medicilor de familie pentru imunizarea copiilor de 2, 4 şi 11 luni şi recuperarea celor care nu au fost vaccinaţi încă. Vaccinul hexavalent se administrează pentru imunizarea împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive, hepatitei B, poliomielitei şi a meningitei provocate de bacteria Haemophilus Influenzae tip B (Hib).

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Related posts

Caz dramatic: Un bărbat de circa 40 de ani a căzut de pe turla unei biserici din comuna Hălăucești

Teona Gherasim

Un copil de doi ani, din Cristeşti, a murit în Vinerea Mare

Ema Roman

Cum se va face vaccinarea în cabinetele medicilor de familie. Gheorghiță: Programările se realizează pe listele deschise de doctori

Redacția
Încarcă...