RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

În Romania lui 2015, încă se moare de la o înțepătură în picior. Tragedia unui tânăr care trebuia să se însoare într-o lună


O rana banala facuta intr-o sarma i-a fost fatala unui barbat in plina putere. Tanarul de 27 de ani lucra la camp, alaturi de tatal sau, cand s-a intepat la picior.

Barbatul din Vaslui a ajuns la spitalul din Barlad, dar doctorii l-au tinut pana a doua zi, fara un tratament eficient, desi starea lui se inrautatea vizibil, apoi l-au operat de doua ori. Era insa prea tarziu: trimis la Iasi, dupa 48 de ore, tanarul a murit.

Cu piciorul ranit, bandajat intr-o carpa si asezat intr un scaun cu rotile, tanarul a asteptat ore bune pana a fost vazut de medic. Scenele cu omul care sufera au fost filmate de o alta pacienta care si ea astepta sa fie consultata. La un moment dat, tanarul este primit in cabinet.

  

Elena Moldoveanu, mama tanarului: “Cand s-a dus la urgenta nici nu s-a uitat la el, a zis ca nici nu-i urgenta, doamna. A zis ca pentru o intepatura de ce-a venit la spital?”

Cand a ajuns la spital, Vasile nu stia ca fiecare secunda din viata lui se va scurge, dramatic, spre moarte. Medicii din Barlad i-au facut doar un vaccin antitetanos, si l-au lasat sa astepte. Abia a doua zi, dupa o noapte in care a urlat de durere, si cu rana infectata doctorii s-au hotarat sa-l opereze. Apoi, dupa inca o zi, chirurgii l-au dus din nou in sala de operatie.

Vasile Moldoveanu, tatal tanarului: “L-a operat si a zis nu are nimic, iti dau drumul acasa. Cica numai ne uitam oleaca, te coasem si iti dam drumul acasa. Dupa ce l-a operat a fost din ce in ce mai rau toata noaptea. S-a umflat piciorul. A doua zi l-a bagat in operatie si gata, nu a avut ce sa-i mai faca.”

Din nefericire, se pare ca medicii nu si-au dat seama ca tanarul de 27 de ani se infectase, iar rana produsa de sarma s-a cangrenat rapid.

Tatal lui sustine ca, desi piciorul fiului sau s-a innegrit si baiatul se simtea din ce in ce mai rau, medicul din Barlad l-a tinut doua zile in salon si abia dupa mari insistente l-au transferat la un spital universitar din Iasi. Era insa prea tarziu, acuza parintii.

Elena Moldoveanu, mama tanarului: “Cand am inceput sa racnim au fugit toti. Am zis de ce nu mi-ati trimis baiatul la Iasi?”

 

Tanarul s-a stins pe masa de operatie la Spitalul “Sfantul Spiridon” Iasi. Specialistii spun ca aceasta afectiune este extrem de grava si rapida in evolutie iar doctorii din Barlad ar fi trebuit sa-i amputeze piciorul tanarului, imediat ce au vazut ca starea lui se agraveaza.

Gabriel Perianu,Spitalul Sfantul Spiridon Iasi: “Sanctiunea chirurgicala trebuie facuta imediat, prompt, imediat ce s-a pus diagnosticul. Asta inseamna o jumatate de ora sau o ora.”

Medicii din Barlad se apara insa si spun ca nu au vazut simptomele cangrenei decat in ziua in care l-au trimis la Iasi.

Gabriela Danis, Spitalul de Urgenta Barlad: “Pacientul a fost fara febra, fara dureri, complicatiile au aparut in noaptea de 23 spre 24, cand au aparut dureri la nivel local, febra. Colegii mei au reactionat corect.”

Parintii vor sa depuna plangere impotriva doctorilor imediat ce isi vor ingropa copilul. Peste o luna, baiatul lor urma sa se casatoreasca.

Sursa: Pro TV

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Au apărut brazii în pieţele din Iaşi la preţuri mai mici ca anul trecut

Redacția

Ce puteți face în acest weekend în Pașcani, Iași și comunele învecinate

Răzvan Grecu

Locuinţă în flăcări din cauza unui coş de fum neprotejat corespunzător

Ema Roman
Încarcă...