NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

În regiunea Harkov, artileria ucraineană nu-i slăbește pe ruși / Putin și Brigada 14 Mecanizată – reportaj AFP

În regiunea Harkov, artileriștii ucraineni îi urmăresc neîncetat pe ruși, care au fost nevoiți să se retragă în fața avansului continuu al trupelor Kievului din ultimele zile, potrivit unui reportaj AFP.

Artilerie ucraineană în acțiuneFoto: Twitter

În timpul celor șase luni de ocupație rusă a unor întinderi mari de teritoriu ucrainean în estul țării, luptele au fost dominate în principal de artileria grea, adesea în favoarea rușilor.

  

Dar contraofensiva lansată de ucraineni la începutul lunii septembrie a schimbat situația.

Advertisements

Armata ucraineană a decis să-și lanseze tancurile și infanteria în speranța de a străpunge linia frontului apărat de ruși.

Rezultatele sunt convingătoare: trupele Kievului au obținut câștiguri teritoriale semnificative în câteva săptămâni, după ce i-au izolat pe ruși, care au fost nevoiți să se retragă în regim de urgență și adesea în mod dezorganizat.

Rolul artilerie rămâne vital

În ciuda acestei strategii de atac, rolul artileriei este încă predominant pentru armata ucraineană.

Una dintre unitățile însărcinate cu lansarea de salve de obuze pentru a hărțui trupele rusești este Brigada 14 Mecanizată.

Advertisements

La Moscova, susținătorii președintelui Vladimir Putin au denunțat prezența unor “mercenari” străini care luptă alături de ucraineni împotriva armatei ruse,

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements
Advertisements

Related posts

British Airways nu foloseşte deocamdată spaţiul aerian al Afganistanului

Redacția

Cum te pregătești pentru valul 5? Ce conține kit-ul care nu ar trebui să lipsească din casa niciunui român și de ce să eviți antibioticele și antiviralele

Redacția

Restricții de circulație pentru mașinile de peste 7,5 tone, pe aproape întreaga rețea rutieră. DRDP Timișoara: Circulația pe timp de caniculă deformează drumurile

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site