RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

In Primaria Pascani inca se discuta de spaga

Schimbarea primarului la Primaria Pascani nu a dus automat si la o schimbare de mentalitate a functionarilor municipalitatii.  De ani de zile se vorbeste de „atentii” considerabile atunci cand vine vorba de concesiuni sau de rezolvarea unor probleme publice. De aceasta data nu din partea actualului edil sef ci din partea unor functionari ai Primariei care blocheaza, ori dau uitarii, solicitarile venite din partea cetatenilor.

Cauza? De cele mai multe ori este aceea ca nu au atasate „atentii” substantiale ori sunt alte interese la mijloc. In ultima sedinta ordinara, atunci cand s-a pus in discutii unele concesiuni, cativa consilieri locali au ridicat aceasta problema in plenul sedintei. Printre acestia s-a numarat si consilierul local PDL Ioan Ionita, care s-a aratat a fi nemultumit de faptul ca pe masa consilierilor ajung doar o parte din concesiunile solicitate si nu toate asa cum este normal. Mai mult decat atat, acesta a precizat faptul ca unii functionari inca mai blocheaza solicitarile datorita unor interese. „Este interesant cum solicitarile de concesiune de acum cateva luni nu au ajuns inca pe ordinea de zi a consilierilor locali si cum cele recente se regasesc in aceasta sedinta”, a precizat, printre altele, consilierul PDL Ioan Ionita.

Pantazi a blocat concesiunile

  

Pentru a elimina orice suspiciuni in aceasta privinta, primarul Dumitru Pantazi a decis ca toate concesiunile sa fie blocate pana ce comisia constituita din Consilieri Locali si functionari publici nu analizeaza toate cererile existente. „Vom veni intr-o sedinta extraordinara de Consiliu Local cu toate cererile existente. Atunci, dupa analiza lor, consilierii locali vor decide care sa fie aprobate si care nu”, a declarat primarul Dumitru Pantazi. Mandatat sa se ocupe de aceasta problema a fost consilierul local PSD Vasile Plesca. Potrivit acestuia, in cursul saptamanii trecute s-a intrunit comisia in sedinta si au fost analizate un numar de 55 cereri de concesiune. „Acestea au fost analizate impreuna cu membrii comisiei de specialitate. Din cele 55 cereri analizate un numar de 20 cereri au primit acordul favorabil din partea comisiei. Pentru restul se pune problema daca terenul solicitat se afla in proprietatea Consiliului Local Municipal sau in proprietate privata. Cei a caror cereri vor fi respinse vor primi acasa adrese cu argumente exacte privind respingerea solicitarii. Printre cei 20 solicitanti  se gasesc si persoane din timpul fostei administratii care au construit pe domeniul public fara a detine aprobare. Consiliul Local va decide daca cei care au ocupat abuziv terenul vor primi aprobare sau nu. Daca vor primi atunci o sa fie nevoiti sa plateasca totul din urma. Daca pana acum s-a acceptat fel si fel de scuze din partea celor care au construit fara aprobare, de acum nu se va mai permite asa ceva. Se va crea un moment zero de unde se va merge numai pe caile legale”, a declarat presedintele sedintei, consilierul local PSD, Vasile Plesca.

Magarii cu concesiuni facute pe timpul fostei administratii

In anii trefcuti s-a facut o comisie de analiza a solicitarilor de concesiune. La vremea respectiva fostul viceprimar Ioan Ionita spunea ca primarul Grigore Craciunescu era cel care decidea care concesiuni sa fie prezentate Consiliului Local si care nu. „Venea domnul primar (Grigore Craciunescu – n.r.) si spunea: Asta intra, asta nu intra, la asta ii dai drumul iar pe celaltalt o lasi sa astepte”, preciza Ioan Ionita la acea vreme.
In urma unui calcul facut de membrii comisiei de la acea vreme, prin blocarea unor concesiuni s-a creat un prejudiciu bugetar de 4, 5 miliarde de lei vechi, prin neincasarea banilor pe concesiunile blocate.
Actuala conducere a promis faptul ca pana la sfarsitul acestei luni vor introduce pe agenda de lucru a consilierilor locali toate concesiunile.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Ședință de Consiliu Local comuna Răchiteni, 14 decembrie 2022 (VIDEO)

Redacția

Fântâna arteziană din centru a intrat în reparaţii, la o zi după ce vă prezentam cum arată

Marius Parteni

Post vacant scos la concurs de Primăria Pașcani. Condiții de vechime de minim 7 ani

Oana Cordoneanu
Încarcă...