NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ieşeanca minune care a bătut chinezii şi a ajuns nr 1 mondial se chinuie să ia un credit de 1,2 milioane euro

Ultralăudata afacere TE-ROX PROD (fabrică de scaune auto şi centuri de siguranţă) are nevoie urgentă de bani, aşa că patroana forţează un credit. 

Numai că banca solicitată nu s-a lăsat impresionată de titlurile de presă şi nici de portofoliul Te-Rox aşa că femeia de afaceri Doina Cepalis a pus la bătaie bunuri ale alte firme pe care o controlează. Aşa se face că SC Integrata Paşcani SA a pus la bătaie două terenuri, cu o suprafaţă totală de aproape un hectar, pentru a se forţa obţinerea urgentă a creditului de 1.190.000 de euro.

Şi-a făcut fata acţionar majoritar

  

Forţarea acestui credit a făcut-o pe Doina Cepalis să dezvăluie, la cererea băncii, un amănunt extrem de interesant. Acţionarul majoritar din acte al firme garante, adică al SC Integrata Paşcani SA este Roxana Cepalis, fiica milionarei. Roxana are pe numele său 51% din acţiunile fostei fabrici de perdele din Paşcani, în timp ce Doina Cepalis deţine oficial doar 38,9% din firma respectivă.

Advertisements

Interesant e că pe lista acţionarilor apare şi o societate străină – Debruyne NV SA – titular a 3% din acţiunile firmei. Restul acţionilor sunt ale unor persoane fizice, foşti angajaţi ai fabricii de perdele care au cumpărat cupoane la privatizarea întreprinderii.

Cepalis susţine că afacerile merg ceas

În ultimele apariţii publice Doina Cepalis a declarat că afacerile grupului său au o creştere continuă, în acest an aşteptându-se vânzări de aproape 32 milioane euro. Patroana Te-Rox anunţa şi noi investiţii în extinderea afacerii (are deja 5 fabrici în Iaşi, Paşcani, Roman şi Botoşani).

În acest moment în cadrul grupului de firme controlat de Doina Cepalis lucrează circa 1100 de persoane.

Advertisements

{jcomments off}

Sursa: topiasi.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Pintilie a anunțat ce investiții vor avea prioritate în 2021

Răzvan Grecu

Camera Deputaților a respins OUG 13 și a adoptat OUG 14

Redacția

Mai multe păduri din județul Iași vor fi regenerate

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site