RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iata cum s-au impartit banii pentru localitatile din judet

Localitatile din judetul Iasi vor primi in perioada urmatoare o serie de fonduri distribuite de Guvern la ultima rectificare bugetara. Guvernul a distribuit la Iasi circa 9,2 milioane lei pentru achitarea unor arierate ale comunitatilor locale.

Din aceasta suma, 6,9 milioane lei reprezinta achitarea arieratelor aferente contributiei proprii la proiectele derulate cu fonduri nationale, precum si plata furnizorilor de bunuri, servicii si lucrari, in timp ce restul de 2,3 milioane au fost alocate pentru plata restantelor privind programele pe infrastructura. La primul capitol, municipiul Iasi a beneficiat de 4,2 milioane din cele 6,9 destinate intregului judet. Cum in Iasi sunt cele mai multe proiecte finantate cu fonduri comunitare, primaria a incasat o mana cereasca de la bugetul de stat pentru a mai achita din datoriile acumulate. In schimb, municipiul Pascani a beneficiat de 198 mii lei, in timp ce orasul Targu Frumos a primit 1000 lei, Harlau- 3000 lei, iar Podu Iloaiei nu s-a ales cu nimic. Dintre comune, Dumesti si Tomesti, ambele cu primari PNL, au primit 377.000 si 349.000 lei. O alta comuna condusa de un primar PNL, Mironeasa, a primit 277.000 lei, in timp ce comuna Trifesti a incasat 274.000 lei. Din cele 98 de localitati din judet, 53 nu au primit nici un ban la aceasta rectificare bugetara. Din cele 10 localitati conduse de primari PDL, doar Sipote, Trifesti si Ungheni au primit fonduri. Nici singura comuna cu primar PP-DD din judet nu a beneficiat de vreun leu la aceasta rectificare.
In privinta fondurilor pentru infrastructura, din cele 2,3 milioane lei au fost alocate doar 1,5 milioane, restul intrand in bugetul CJ. Doar doua comune s-au ales cu bani de pe urma acestei rectificari: comuna Rediu a primit 76.000 lei, iar comuna Scobinti a beneficiat de 75 mii lei. Pe site-ul www.bzi.ro pot fi vizualizate tabelele cu sumele primite de fiecare localitate in parte, dupa distributia efectuata de Consiliul Judetean. 

Judetul Iasi va mai beneficia de 489.000 lei pentru plata produselor din programul “Cornul si laptele“, dar si de 340.000 lei pentru restantele salariale ale personalului din scolile speciale. Totodata, Consiliul Judetean Iasi va suplimenta banii pentru personalul propriu. Plenul Consiliului Judetean Iasi va analiza astazi in sedinta extraordinara ce va avea loc la Raducaneni un proiect de hotarare privind o rectificare bugetara la nivelul institutiei. La capitolul cheltuieli de personal, CJ va suplimenta fondurile cu 300.000 lei. CJ va reduce salariile de baza cu 11.000 lei. La capitolul “alte drepturi salariale” acordate functionarilor din institutie, CJ va suplimenta bugetul cu 309.000 lei. Plenul CJ va suplimenta si alte capitole bugetare.

  

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Related posts

Marca judeţului ar trebui să conţină un melc. Așa de ”repede” se mișcă consilierii ieșeni

Redacția

Prognoza meteo 23 octombrie – 20 noiembrie. Final de octombrie cu vreme caldă. Temperaturile vor depăși 22 de grade. Revin ploile în jumătatea de nord-vest a țării

Redacția

Cine ar trebuie să administreze cimitirele din Pașcani? Vezi ce răspuns au dat pășcănenii la această întrebare

Răzvan Grecu
Încarcă...