RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Iasul, pe locul I la alocarea de fonduri europene

Municipiul Iasi va avea la dispozitie cea mai mare alocare financiara dintre toti polii de crestere din Romania. Documentul cadru de implementare a dezvoltarii urbane durabile – Axa prioritara 4 „Sprijinirea Dezvoltarii urbane durabile”, din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020 a fost lansat miercuri, 13 iulie, in consultare publica.

 

Initial, Primaria Iasi avea la dispozitie o suma de 40,47 milioane euro pentru dezvoltare urbana durabila. Autoritatea de Management si Comisia Europeana au luat act de argumentele aduse de catre polii de crestere, argumente in sprijinul ideii de suplimentare a alocarii destinate acestora, astfel ca Iasul va beneficia de cea mai mare alocare din Romania: 58.348.400 de euro. „Modificarea cea mai importanta este in ceea ce priveste alocarea financiara pentru municipiul nostru. A contat ca suntem centru universitar. in plus, la spitalele din Iasi vin pacienti din toata regiunea si chiar din afara ei. Initial pentru toate resedintele de judet alocarea era egala. Dupa noi urmeaza Municipiul Timisoara. Din aceasta suma, 81% a vor fi destinati proiectelor mobilitatii urbane, 9% revitalizarii urbane, 6% infrastructurii de educatie si 4% regenerarii comunitatilor defavorizate. Pe langa proiectele care vizeaza modernizarea transportului in comun, luam in calcul proiectele de modernizare a unitatilor de invatamant, de mediu si cele culturale. Nu se aloca fonduri pentru reabilitarea de strazi”, a declarat primarul Mihai Chirica.

  

Pe lista proiectelor finantabile prin Axa 4 se numara achizitiile de mijloace de transport ecologic, reabilitarea de tramvaie, reabilitarea de linii de tramvai (Iasi – Dancu, Cinci Drumuri – Bas Ceaus, Bucsinescu – Calea Chisinaului, Podu Ros – Tesatura, Tepro – tutora, Pod Sf. Ioan – Rond Dancu), modernizarea depoului de tramvaie din Dacia si implementarea unui sistem integrat e-ticketing in Zona Metropolitana.

 

Sursa: cronicadeiasi.ro

Related posts

Schimbarea lămpilor pe DN28A, blocată de căderile de precipitații

Marius Parteni

Mașina operatorului de salubritate blocată în fața porții de la Școala ”Iordache Cantacuzino”

Marius Parteni

Primăria anunță că a semnat un contract de finanțare nerambrusabilă prin PNRR, pentru eficientizarea energetică a unui bloc din Pașcani

Răzvan Grecu
Încarcă...