RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

I.P.J Iași: Activitatea I.P.J Iași în primele două luni ale anului 2014

În urma analizei situaţiei operative pe raza judeţului Iaşi pe primele două luni ale anului 2014, cu privire la evoluţia situaţiei indicatorilor statistici, s-au evidenţiat mai multe aspecte pozitive.

 În ceea ce priveşte infracţiunile de mare violenţă,   în primele două luni ale anului 2014,   nu a fost  înregistrată nicio infracţiune de omor şi s-a înregistrat o scădere cu 23 % a infracţiunilor de tâlhărie.

 Urmare a acţiunilor preventive şi a prezenţei active a poliţiştilor pe raza judeţului Iaşi, s-a înregistrat o scădere   a numărului de furturi din locuinţe  cu 23 %, a celor din societăţi comerciale cu 33%, a furturilor din auto cu 58 % şi cu 57 % a furturilor de autovehicule.

  

 Intensificarea activităţilor poliţieneşti pentru creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor, prevenirea şi combaterea faptelor cu violenţă, au ca rezultat scăderea infracţiunilor stradale cu 21 de procente.  

 Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor au intensificat activităţile pe linia prevenirii şi combaterii infracţiunilor economice, în primele două luni ale anului 2014 fiind constatate 171 de infracţiuni de evaziune fiscală şi 75 de infracţiuni privind spălarea banilor.

 În ceea ce priveşte situaţia evenimentelor rutiere pe raza judeţului Iaşi, în această perioadă a scăzut cu 60%  numărul de   victime din accidentele rutiere care au decedat ca urmare a acestora. Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor, traversarea neregulamentară a părţii carosabile de către pietoni.

   Poliţiştii rutieri au aplicat în primele două luni ale anului 2014, 18.721 sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G. nr. 195 / 2002 (la regimul rutier)

 Au fost reţinute în vederea suspendării 1066 permise de conducere şi au fost retrase 280 certificate de înmatricular Au fost intensificate activităţile operative, înregistrându-se o creştere de 103 % a intervenţiilor rapide la evenimente (numărul total al acestora fiind de 223), au fost organizate 615 (+32%) acţiuni cu efective lărgite şi 4967 (+30%) controale directe.De asemenea, în cadrul acţiunilor de menţinere a ordinii şi liniştii publice desfăşurate   de poliţiştii ieşeni, pe raza judeţului Iaşi, a fost aplicat un număr de 4627 sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 61/1991.

 În primele două luni ale acestui an au fost puse în aplicare de către poliţişti 514 mandate de aducere/executare a unor pedepse privative de libertate.

 Citește și: {loadposition articlescategoryload}

                

 

 

 

 

 

Related posts

Dosar penal pentru 16 persoane care au mers la biserică

Redacția

A sunat la 112 și a fost amendat cu 100 de lei

Oana Cordoneanu

Primarul din comuna Moțca și-a omenit alegătorii cu pomeni plătite din bani publici

Redacția
Încarcă...