NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Poliție

Accident mortal lângă Iaşi. O tânără de 26 ani din Roman a murit, lăsând în urmă un copil de 2 ani

Accident grav, cu nu mai puţin de patru maşini implicate, la ora 7 dimineaţa. O şoferinţă de 26 de ani, care a murit ulterior la spital, ar fi adormit la volan şi a intrat cu viteză pe contrasens, între Metro şi Leţcani.  

Aici a izbit frontal şi violent alte trei maşini. Alte patru persoane au nevoie de spitalizare.

Un copil a rămas orfan de mamă în urma accidentului dramatic care a avut loc ieri dimineaţă pe drumul european, între Metro şi Leţcani. În jurul orei 7.40, Luiza Creţu, în vârstă de 26 de ani, se afla la volanul unui Opel când a pătruns pe contrasens, izbind în plin trei autoturisme. Tânăra se îndrepta spre Iaşi, împreună cu soţul său, Florin Creţu, care se afla în dreapta sa.

Din primele constatări ale poliţiştilor cât şi din mărturiile martorilor, se pare că şoferiţa ar fiadormit la volan. Autoturismul Opel a intrat pe contrasens cu viteză, unde s-a izbit puternic, frontal, de un Seat în care se aflau doi bărbaţi, apoi într-un Logan şi într-o Toyota. În urma accidentului, pompierii au trebuit să scoată dintre fiarele contorsionate patru victime: cei doi soţi Creţu din Opel, şi doi bărbaţi din Seat Toledo.

„Din pri­mele cercetări, se pare că şoferiţa ar fi adormit la volan. Tânăra în vârstă de 26 de ani, din municipiul Roman, a decedat, iar alte patru persoane au avut nevoie de spitalizare. A fost des­chis un dosar penal şi sunt făcute cercetări“, a precizat Anca Vîjiac, din cadrul Poliţiei ieşene.

Medicii au precizat că s-au luptat să salveze viaţa tinerei, însă aceasta a murit pe masa de operaţie.

„Au fost aduse patru victime din acest accident rutier, din două maşini, cea mai gravă fiind şoferiţa uneia dintre ele. Victima a ajuns în UPU, la Spitalul «Sf. Spiri­don», în şoc postraumatic, intubată şi ventilată mecanic. Prezenta leziuni la nivel abdominal cu sângerare severă, cu leziuni de splină, ficat, leziuni intratoracice şi leziuni la nivelul pericardului. După evaluare şi începerea tratamentului în urgenţe, a fost dusă în sala de operaţie, unde s-a intervenit chiru­gical în echipă complexă, ATI, cardiologie, chirurgie cardiovasculară. Din păcate, în ciuda eforturilor, evoluţia a fost nefavorabilă şi pacienta a decedat. Va urma o anchetă a Poliţiei şi diagnosticul de la Institutul de Medicină Legală“, a precizat prof.dr. Diana Cim­poeşu, medic-şef UPU-SMURD.

Dintre ceilalţi trei pacienţi, următorul ca gravitate este un bărbat de 60 de ani, cu le­ziuni abdominale, posibil ruptură de splină care, după examenul computer to­mografic, a fost dus în sala de operaţie. Pacientul a ajuns conştient în UPU, dar în stare de şoc postraumatic. În cazul lui,prognosticul este, totuşi, rezervat.

Florin Creţu, soţul şoferiţei vinovate, a fost scos cu greutate din maşina făcută zob. Acesta striga din toate puterile că îl dor picioarele şi ba­zinul, iar în ambulanţă medicii i-au calmat cu greu durerile. Potrivit medicilor, el prezenta leziuni la nivelul bazinului, o luxaţie de şold şi leziune de tip contuzie abdomnială.

„A fost evaluat şi internat în clinica de ortopedie, unde s-a intrat cu el în sala de operaţie în vederea tratării fracturii. Ulterior, se va decide dacă va mai avea nevoie şi de alte intervenţii chirurgicale. Cel de-al patrulea pacient este un tânăr cu o le­ziune de tip contuzie la nivelul bazinului, contuzie la nivelul abdomenului şi a membrului superior drept“, a adăugat prof. dr. Diana Cimpoeşu. 

În urma decesului tinerei de 26 de ani a rămas orfan de mamă un copil de doi anişori. Ieri, membrii familiei nu ştiau încă unde se află copilul: cel mai probabil mama l-a lăsat la alte rude înainte să plece spre Iaşi. De altfel, tânăra şi soţul ei păreau că au condus o perioadă îndelungată, deoarece în inte­riorul Opel-ului cu numere de Franţa se aflau haine pentru drum lung şi bagaje. De asemenea, rudele tinerei, în convorbirea cu reporterul nostru, au avut o reacţie acidă la adresa soţului, dând de înţeles că cei doi se aflau în conflict.

Reporterii „Ziarul de Iaşi“ au aflat că relaţia dintre soţi nu era una dintre cele mai bune. Luiza Creţu a intenţionat să divorţeze în cursul anului trecut, însă şi-a retras ulterior cererea din instanţă. În urma divorţului, copilul urma să fie încredinţat unei alte familii, rude, cel mai probabil pentru ca tinerii să poată lucra în străinătate.

 

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

loading...
Advertisements

Related posts

Bătut de amicul său după ce s-au certat de la o suprafață de teren

Răzvan Grecu

Familia unui barbat decedat a cerut necropsia IML avand suspiciuni de omor

Redacția

E oficial: Fostul prefect Olteanu a fost ajutat de Poliţie, printr-un abuz, la accidentul rutier din 2014

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site