RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Florin Constantinescu premiat pentru activitatea din 2013

Miercuri, 19 martie 2014, senatorul Florin Constantinescu, preşedintele Comisiei pentru transporturi şi energie a primit Premiul pentru întreaga activitate parlamentară pe parcursul anului 2013 în cadrul evenimentului organizat de Institutul de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică – Decernarea premiilor diplomatice pentru anul 2013.

 Senatorul Florin Constantinescu, în calitate de gazdă a evenimentului, a mulţumit organizatorilor, în special domnului prof. dr. Anton Caragea, pentru alegerea Parlamentului ca locaţie pentru organizarea premiilor diplomatice pe anul 2013.

 În cuvântul de deschidere, domnul Florin Constantinescu a salutat prezenţa Excelenţei sale, Ambasadorul Omer Berzinji, reprezentantul Republicii Irak în România : « Apreciez profesionalismul şi energia prin care s-a distins Excelenţa sa, dorinţa de a transforma România într-un partener special al Republicii Irak, reuşind în doar un an să crească de 10 ori numărul delegaţiilor economice, culturale şi politice trimise de Irak în ţara noastră în ultimii 10 ani». De asemenea, senatorul Florin Constantinescu a adresat un cuvânt de recunoaştere şi de apreciere pentru Excelenţa Sa, Saad Al Kobaisi, Ambasadorul Statului Qatar în România, precum şi pentru ceilalţi reprezentanţi ai Corpului Diplomatic acreditat în România prezenţi la eveniment.

  

După înmarea premiului, preşedintele  Florin Constantinescu a adresat organizatorilor un cuvânt de mulţumire, exprimându-şi convingerea că şi pe viitor va promova imaginea României şi va sprijini dezvoltarea relaţiilor internaţionale.

Trecând în revistă principalele momente ale anului 2013, senatorul pășcănean a afirmat că « acordarea Premiului pentru întreaga activitate parlamentară pe parcursul anului 2013 este nu doar o recunoaştere a activităţii sale, dar şi o recunoaştere a rolului Parlamentului României în promovarea activităţilor sale în întreaga lume şi în dezvoltarea relaţiilor internaţionale ».

În încheierea evenimentului, senatorul Florin Constantinescu i-a înmânat domnului prof. dr. Anton Caragea Medalia Senatului României.

La decernarea premiilor diplomatice pentru anul 2013 au mai participat: Bogdan Alexa, consilier parlamentar, senatori şi deputaţi din Parlamentul României, reprezentanţi ai Institutului de Relaţii Internaţionale şi Cooperare Economică, reprezentanţi ai mediului academic, reprezentanţi ai corpului diplomatic acreditat în România.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Related posts

Undă verde pentru hidrocentrale în arii protejate. Senatorul Daniel Zamfir: Curentul electric e mai important decât cuibul unei păsări

Redacția

Deputaţii PSD și ALDE au adoptat proiectul de lege privind înfiinţarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii

Redacția

Premierul desemnat Nicolae Ciucă va depune, sâmbătă, la Parlament, lista cabinetului său şi programul de guvernare

Redacția
Încarcă...