NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Guvernul nu are nici cea mai mica intentie de a finanta barajul Lunca Pascani

Societatea Hidroelectrica SA, care administreaza barajul, se afla in imposibilitatea de a face lucrari de consolidare a barajului, fiind in insolventa. Cu toate acestea, Guvernul USL nu a alocat niciun ban pentru continuarea lucrarilor.

Deputatul PDL Petru Movila i-a solicitat ministrului Energiei, Constantin Nita, un punct de vedere referitor la alocarea unor sume pentru consolidarea barajului de la Lunca Pascani. Raspunsul acestuia arata clar ca Guvernul nu are nici cea mai mica intentie de a finanta aceste lucrari.

„În perioada iunie 2012 – iunie 2013, Hidroelectrica SA s-a aflat în stare de insolventa, acumulând o datorie totala de peste un miliard de euro din cauza finantarii unor titluri de investitii cu randamente energetice scazute si care trebuiau sa fie finantate de la bugetul de stat. Ca atare, Hidroelectrica se afla în imposibilitate de a finanta în continuare functiunile non-energetice ale amenajarii asigurate de acumularea Pascani”, precizeaza ministrul Energiei, Constantin Nita, in raspunsul dat deputatului Petru Movila.

  

“Raspunsul pe care l-am primit este descurajator, in sensul ca mai este necesar, mai sunt necesare aproximativ 125 de milioane de euro, bani pe care Guvernul Romaniei nu-i aloca in conditiile in care Hidroelectrica este in imposibilitatea de a finanta si a continua functiunile non- energetice in cadrul acumularii de la Pascani”, a spus Petru Movila, deputat PDL.

Parlamentarii Puterii sustin ca vor continua demersurile pentru ca macar anul viitor Complexul Energetic Lunca Pascani sa primeasca suma necesara continuarii lucrarilor. Senatorul PSD Florin Constantinescu spune ca a incercat sa discute cu ministrul Energiei despre aceasta problema, insa Constantin Nita nu este in tara.

“In cazul unei viituri, lucrarile care sunt deja executate se pot deteriora si ar fi pierderi foarte mari pentru societatea Hidroelectrica si sigur ca daca ar fi vorba de Ministerul Mediului, partea de acumulare pentru Ministerul mediului. Deci trebuie sa gasim formula si sa gasim bani pentru a finaliza investitia. Asteptam sa se adune toti ministrii, ca, cand e unul nu-i celalalt si tot asa, si saptamana viitoare sper”, a replicat Florin Constantinescu, senator PSD.

In ultimii sase ani, la barajul de la Lunca Pascani s-au executat lucrari in valoare de 95 de milioane de euro. Acestea au fost demarate inainte de anul 1989, dar guvernele ulterioare nu au asigurat fonduri pentru finalizarea lor.

(Sursa: Tele M)

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

2013 un an bun pentru primarul Dumitru Pantazi! Vezi cât a câștigat de la AgroComplex Lunca SA și de ce se află în conflict de interese! Viceprimarul Vasile Axinte un pic mai sărac față de 2012! (Video)

Răzvan Grecu

Pășcănenii care au solicitat pubele mai au de aștepat. Licitația a fost externalizată

Redacția

Update: Caz în atenția DNA: În plin proces cu Primăria AgroComplex sponsorizează această instituție cu 32.500 de lei!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site