RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Internațional

Grupul multinațional UBS raportează pierderi trimestriale de 785 de milioane de dolari, în contextul preluării băncii Credit Suisse

Grupul bancar multinațional UBS a raportat, marți, primele pierderi financiare trimestriale din ultimii șase ani, în contextul în care suportă costurile preluării fostei bănci rivale Credit Suisse, informează cotidianul Financial Times.

UBS a înregistrat pierderi financiare de 785 de milioane de dolari, cu mult peste estimările de 444 de milioane de dolari ale analiștilor, în condițiile în care costurile preluării Credit Suisse s-au ridicat la 2,2 miliarde de dolari. Dacă ar fi eliminate costurile asociate contractului de preluare a Credit Suisse, profiturile UBS ar fi de 844 de milioane de dolari, înaintea aplicării impozitelor.

UBS a atras fonduri suplimentare de 22 de miliarde de dolari în operațiunile financiare, prin oferirea de dobânzi atractive, în scopul readucerii în propriul sistem a clienților care își retrăseseră fondurile ca reacție la preluarea companiei Credit Suisse.

”Suntem optimiști în legătură cu viitorul, în contextul în care construim o versiune mai puternică și mai sigură a UBS, prin decizia din martie de stabilizare a sistemului financiar, o decizie de care pot fi mândri toți acționarii noștri”, a declarat directorul general al grupului bancar elvețian, Sergio Ermotti, care anul viitor urmează să prezinte o strategie comună a companiilor UBS și Credit Suisse.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

ȘOC: Ungaria și Polonia INTERZIC importurile de cereale și alimente din Ucraina!

Redacția

Restricţii noi în Europa. Norvegia îşi închide graniţele pentru persoanele care nu locuiesc în ţară

Redacția

Laura Codruța Kovesi, vizită la Kiev. Ce a discutat cu procurorul general al Ucrainei

Redacția
Încarcă...