RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Economie și afaceri

Gruia Stoica are nevoie de bani: vinde 20 de vagoane de la Electroputere VFU (fosta Remar Paşcani), şi pune gaj la bancă alte patru

Electroputere VFU (fosta Remar Paşcani), deţinută de Gruia Stoica prin compania Grup Feroviar Român (GFR), vinde 20 de vagoane de transport de călători de tip Corail, a căror valoare cumulată ar fi de trei milioane de euro.

Vagoanele care se vor vinde, au fost scoase de sub ipotecă bancară, potrivit unei adrese către Bursă, scrie economica.net. De asemenea, aceeaşi companie instituie gaj în favoarea Alpha Bank pe alte patru vagoane de trafic regional în favoarea Alpha Bank, în vederea garantării unul credit mai vechi.

 Gruia Stoica, patronul Electroputere este în prezent în arest la domiciliu şi aşteaptă să fie trimis în judecată într-un dosar în care este suspect de fapte de corupţie în încercarea de a câştiga o licitaţie de transport cărbuni pentru Complexul Energetic Oltenia la care a mai participat CFR Marfă.

  

 În 2013, GFR a câştigat licitaţia organizată de stat pentru privatizarea CFR Marfă, însă procedura a eşuat, pentru că Gruia Stoica, a cărei avere este estimată la circa 400 de milioane de euro, nu a putut aduce banii necesari tranzacţiei în timp util. 

 Stoica se află în prezent în arest la domiciliu, fiind acuzat de fapte de corupţie. Potrivit procurorilor DNA, Gruia Stoica i-a oferit 3 milioane de euro avocatului Doru Boștină, în schimbul pretinsei influenţe pe care Boştină ar avea-o pe lângă directorul general al CFR Marfă. Avocatul urma să afle ce preţ vrea să ofere CFR Marfă în cadrul unei licitaţii organizată de Complexul Energetic Oltenia, pentru ca GFR să ofere “un preţ cât mai apropiat de cel propus” de CFR Marfă, “astfel încât profitul înregistrat pe parcursul derulării contractului să fie maximizat ori eventualele pierderi minimizate”, mai arată anchetatorii.

Sursa: dcnews.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Aplicaţie care te ajută să găseşti cel mai bun preţ online al produselor

Redacția

Inflația a trecut de 14% în luna mai, anunță INS

Redacția

Guvernul acordă un sprijin pentru motorina folosită în agricultură, extinde programul ‘Tomata’ şi pregăteşte implementarea ‘Investalim’

Redacția
Încarcă...