NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gospodariile din judet sunt aspru verificate de DSV

Toate fermele si gopodariile persoanelor din intreg judetul Iasi, de unde urmeaza sa fie livrati miei pentru sarbatorile pascale, vor fi luate la puricat de medicii sanitar veterinari.

Aceste masuri sunt luate pentru a nu ajunge in consumul public animale bolnave. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi anunta ca vor urmari conditiile in care sunt tinute animalele, daca sunt vaccinate si inregistrate. In acelasi timp, echipe de medici sanitar-veterinari vor verifica si fermele producatoare de oua din judet. Nu vor scapa de controale nici centrele de ambalare sau de depozitare a acestor produse. „Suntem in faza de identificare si monitorizare a fermelor si gospodariilor particulare de unde vor fi livrate animale pentru taiere. Am demarat aceste actiuni pentru a se admite la sacrificare in vederea consumului public numai animale sanatoase, crescute in ferme si gospodarii indemne de boala. De asemenea, monitorizam fermele producatoare de oua, centrele de ambalare si depozitele”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasi.
Totodata, la nivelul Directiei cat si a circumscriptiilor din oras va fi asigurata permanenta la numerele de telefon pentru ca orice persoana sa semnaleze in aceasta perioada aspecte privind normele sanitar-veterinare.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

Advertisements
Loading...

Related posts

Bătaie de joc în Consiliul Local: Viceprimarul i-a păcălit pe consilieri că nu este necesară o nouă hotărâre pentru a se constitui parte civilă în dosarul „AgroComplex”. Avocatul Primăriei are o altă opinie. Vezi ce a declarat Ion Mogoș!

Răzvan Grecu

Consiliul de Administrație de la „Sadoveanu” a blocat activitățile în sala de sport! Șefii Primăriei cer deviz de lucrări, să verifice impactul bugetar!

Marius Parteni

Flori în ghiveci. Cum îngrijești mușcata, planta medicament, pentru înflorire abundentă

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site