NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Gospodariile din judet sunt aspru verificate de DSV

Toate fermele si gopodariile persoanelor din intreg judetul Iasi, de unde urmeaza sa fie livrati miei pentru sarbatorile pascale, vor fi luate la puricat de medicii sanitar veterinari.

Aceste masuri sunt luate pentru a nu ajunge in consumul public animale bolnave. Reprezentantii Directiei Sanitar Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Iasi anunta ca vor urmari conditiile in care sunt tinute animalele, daca sunt vaccinate si inregistrate. In acelasi timp, echipe de medici sanitar-veterinari vor verifica si fermele producatoare de oua din judet. Nu vor scapa de controale nici centrele de ambalare sau de depozitare a acestor produse. “Suntem in faza de identificare si monitorizare a fermelor si gospodariilor particulare de unde vor fi livrate animale pentru taiere. Am demarat aceste actiuni pentru a se admite la sacrificare in vederea consumului public numai animale sanatoase, crescute in ferme si gospodarii indemne de boala. De asemenea, monitorizam fermele producatoare de oua, centrele de ambalare si depozitele”, a declarat Gabriel Ciobanu, directorul DSVSA Iasi.
Totodata, la nivelul Directiei cat si a circumscriptiilor din oras va fi asigurata permanenta la numerele de telefon pentru ca orice persoana sa semnaleze in aceasta perioada aspecte privind normele sanitar-veterinare.

sursa www.bzi.ro

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

loading...
Advertisements

Related posts

Termen limită pentru cererea subvenţiilor în agricultură

Redacția

Corpul de control din Ministerul Transporturilor după analiza activității de la Spitalul „C.F. Pașcani”. Dosarul de concurs al managerului Amariei nu conține acte de studii, iar DNA va fi sesizat în cazul directorului medical Melinte! (DOC)

Marius Parteni

Serviciul de transport public va intra în colaps, dacă nu se separă de RAGCL! Nu sunt bani pentru plata salariilor compensatorii!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site