NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

După ce ne-a fript cu majorările la utilități și taxe în această iarnă, Pantazi ne lasă în 2013 în voia câinilor și țânțarilor!

Anul 2013 se anunță a fi și mai greu pentru pășcăneni. După ce de la începutul crizei aceștia se luptă zi de zi pentru a supraviețui unui nivel de trai foarte scăzut, din acest an cetățenii vor trebuie să se lupte la propiu cu țânțarii și câinii comunitari. Asta deoarece bugetul municipiului adoptat ieri în ședință publică de Consiliul Local, prevede o sumă infimă pentru dezinsecție și nici un ban pentru construirea unui nou padoc pentru câinii comunitari.

Prin comparație, dacă anul trecut s-au cheltui 1,5 miliarde de lei vechi pentru dezinsecție și deratizare, cu toate acestea casele pășcănenilor erau invadate de roiuri de țânțari, în acest an sunt doar 600 de milioane de lei vechi alocați. Cu alte cuvinte o picătură într-un ocean.

Situație este mult mai gravă în privința câinilor comunitari. Deși orașul este plin de haite de câini fără stăpân, iar padocul Primăriei a fost închis de către DSV Iași, primarul Dumitru Pantazi a declarat:

”Nu sunt bani pentru proiectul de padoc pe care-l avem. Este vorba despre 6 miliarde de lei vechi. Să se implice asociațiile de protecție a animalelor pentru amenajarea acestuia”.

Edilul șef nu a dat nici o explicație privind cum va asigura siguranța pășcănenilor față de atacurile, care în ultima vreme s-au întețit, a câinilor fără stăpân.

Astfel, în lipsa implicării municipalității cetățenii vor trebui să investească în plase și substanțe contra țânțarilor, iar pe stradă ar fi indicat ca aceștia să se deplaseze doar în grupuri și dotați cu sprayuri paralizante pentru a se putea apăra de câini.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Doi consilieri locali i-au cerut demisia managerului Costică Pânzaru!

Răzvan Grecu

Declarația scrisă rămâne în vigoare și în starea de alertă, pentru cei care ies din localitate

Redacția

60.000 lei aruncați în vânt: Spațiul verde din Pașcani va fi măsurat din nou de angajații Primăriei

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site