NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Gimnastele americane vor primi despăgubiri de 380 milioane dolari pentru abuzurile lui Larry Nassar

Sute de gimnaste americane care au suferit abuzuri din partea lui Larry Nassar, fostul medic al lotului naţional de gimnastică, au ajuns luni la un acord judiciar în valoare de 380 milioane dolari cu Federaţia şi comitetul olimpic american pentru a despăgubi victimele, informează agenţia EFE.

Detaliile acordului dintre gimnaste, pe de o parte, şi USA Gymnastics (federaţie), Comitetul Olimpic şi Paralimpic american şi asigurătorii acestora, pe de altă parte, au fost făcute cunoscute într-o şedinţă la Tribunalul de Faliment al Districtului statului Indiana.

Suma este una dintre cele mai mari la care s-a ajuns vreodată în urma unui acord de acest tip, pentru a despăgubi victimele abuzurilor sexuale şi în acest caz pentru a compensa sute de gimnaste, între care figurează vedete ale acestui sport, precum Simone Biles, McKayla Maroney şi Aly Raisman.

Una dintre victimele acestor abuzuri, Rachael Denhollander, a afirmat pe contul său de Twitter că prin acest acord s-a încheiat un “capitol”.

  

Fostul medic sportiv Larry Nassar îşi va sfârşi zilele în închisoare, primind o pedeapsă de 175 de ani pentru agresarea a peste 100 de tinere gimnaste, anonime sau campioane olimpice, în cel mai mare scandal din istoria sportului american.

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Simona Halep a anunțat când se va retrage din tenis și ce planuri are până atunci

Redacția

Premierul Australiei, reacție în scandalul Novak Djokovic: Dacă nu are dovezi suficiente, se întoarce acasă cu primul avion

Redacția

Patru persoane arestate pentru insultele rasiste aduse jucătorilor englezi după finala EURO 2020

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site