RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Activitate pentru stimularea creativității prin gătit la Școala Specială Pașcani (Foto)

Copiii de la Școala Gimnazială Specială au avut parte de o experiență frumoasă și totodată educativă. Aceștia au pregătit un desert specific sărbătorilor de iarnă și anume turtă dulce.

„Copiii învață cel mai bine atunci când educația devine o experiență. Ei învață făcând, atingând, gustând, simțind, mirosind, observând, citind și ascultând. Acesta este motivul pentru care bucătaria este un mediu perfect pentru învățare, ce atinge o gamă largă de simțuri și o serie de stiluri de învățare. Gătitul are numeroase beneficii asupra dezvoltării copiilor: stimulează creativitatea, le oferă un sentiment de control și de reușită, îi ajută să relaționeze mai bine, îi învață cum să urmeze direcții, dar și cum să aibă răbdare.

Astfel, ne-am propus să realizăm o activitate practică prin care elevii să pregătească un desert ideal pentru sărbătorile de iarnă, turtă dulce. Turta dulce este un răsfăț delicios de mâncat și de mirosit odată ce vremea se răcește. Mirosul de turtă dulce proaspat iesită din cuptor este pur si simplu irezistibil. Acești biscuiți de turta dulce se pot modela într-o mulțime de feluri și forme.

Activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului Erasmus+ Art Therapy for Autism”, este postat pe pagina de Facebook a Școlii Speciale.

  

Related posts

Cele două eleve din Japonia de la Colegiul “M. Sadoveanu”, intervievate de elevii liceului (video)

Carmen Bălăceanu

Petrecere de Halloween la clasele primare de la “Mihai Busuioc”

Teona Gherasim

Au intrat banii pentru voucherele de vacanță ale profesorilor

Redacția
Încarcă...