RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Fuziunea dintre Eco Salubritate și Prest Serv Apa va avea loc după licitația din cadrul ADIS

Demersurile pentru fuzionarea companiei locale de salubritate cu fostul operator de apă canal vor avea loc abia după licitația organizată de ADIS. Asta pentru ca problemele financiare ale Prest Serv Apa să nu afecteze participarea la licitație a societății de salubritate.

Discuții pe acest subiect au avut loc astăzi, în comisia Economică, la care a fost prezent și Eduard Dumea, directorul Eco Salubritate. Consilierii locali au vrut să afle de la acesta ce crede despre posibilitatea fuzionării, și care este situația economică actuală a Eco Salubritate SA.  “Din punct de vedere economic ne putem înscrie la licitație, însă din punct de vedere tehnic nu avem utilaje. Absorbția nu ne poate încurca mai tare decât suntem încurcați la momentul ăsta. Va rămâne un singur Consiliu de Administrație”, a declarat Eduard Dumea.

  

Vasile Bălău și Marius Pintilie au fost cei care s-au interesat cu privire la procedeul juridic al absorbției, insistând pe ce se va întâmpla cu datoriile pe care le are PSA. “Deocamdată se pune problema aprobării unui serviciu de consultanță. Acolo trebuie să preluați și activul și pasivul. Știți ce presupune asta?”, a întrebat consilierul Vasile Bălău.

În contextul acestor discuții, directorul societății de Salubritate a declarat că s-a interesat despre ce presupune această fuziune,  însă nu știe ce se va întâmpla în cazul în care PSA va pierde procesul cu ApaVital, cel pentru apa epurată.

Cât privește participarea la licitația organizată de către Asociația de Dezvolatare Intercomunitară pentru Salubritate, membrii comisiei au apreciat că trebuie luate toate măsurile pentru ca societatea să fie eligibilă să susțină acest serviciu. “Există posibilitatea să nu vină alt operator și să fiți singurul care participă la licitație. Trebuie să ne asigurăm că suntem eligibili”, a conchis Vasile Bălău.

În final, proiectul a primit vot favorabil, din partea tuturor membrilor comisiei. 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Related posts

Vremea astăzi, 4 septembrie, în Moldova

Redacția

Viceprimarul Vasile Axinte a negociat rebranșarea unor blocuri la rețeaua de apă

Ema Roman

Contre și discuții pe proiectul noului cimitir, un subiect discutat și dezbătut de peste 23 de ani la nivelul CL Pașcani

Marius Parteni
Încarcă...