NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sport

Furie în Australia după ce Djokovic a primit derogare medicală pentru a participa la turneu: „Suntem drăguți până când nu mai suntem”

Decizia Federaţiei australiene de Tenis de a-i acorda „derogare medicală” lui Novak Djokovic, numărul 1 mondial, pentru a putea juca la Australian Open, primul Grand Slam al anului, a stârnit furie în Australia, una dintre țările care au impus cele mai drastice restricții cetățenilor săi în timpul pandemiei. Australienii, care au avut de înfruntat luni întregi de lockdown și restricții de circulație chiar și în interiorul țării, au reacționat dur la anunțul că tenismanul a fost exceptat de la regula prezentării certificatului de vaccinare. Federația insistă că procedura este regulamentară și că sârbul nu este singurul care a primit derogare. 

Toți jucătorii și staff-urile lor care participă la Australian Open, primul mare turneu de tenis al anului, trebuie să fie vaccinați sau să aibă o derogare din partea unei comisii independente de experți. Organizatorii turneului de la Melbourne afirmă că Novak Djokovic, campionul en-titre, nu a primit un tratament preferențial.

Însă australienii – unii dintre ei aflați încă sub restricția de a călători internațional sau chiar în interiorul țării – îi critică puternic pe oficiali, pe politicienii și pe Djokovic însuși, scrie BBC.

Craig Tiley, directorul turneului Australian Open,

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Advertisements

Related posts

Echipa din Lespezi, un prim pas spre Liga 3: Siretul – Gauss 2-1

Redacția

VIDEO. Cum s-a văzut victoria Emmei Răducanu la televiziuni de știri din întreaga lume

Redacția

Liber la alergat și fotbal pe stadionul CFR. De acum și cu acte!

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site